U, de petitionaris
Image

Scheldwoorden en vloeken op TV verbieden en wegpiepen

35 ondertekeningen

In Amerika wordt het streng weggepiept, het vloeken in elk programma op tv, zender, show, documentaire enz. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen worden er mee geconfronteerd. Of ze nu geloven of niet, het is zeer slecht om een kind daar mee op te laten groeien en ze het via de TV te "leren".

Petitie

Wij

De inwoners van Nederland

 

constateren

Dat voor veel, heel veel mensen vloeken op tv een ergenis is en mede de aanstichter is voor het taalgebruik in het openbaar. In het begin van TV was dit ook zeker niet getolereerd. Het sluipt er steeds meer en meer in en wordt als "normale taal" beschouwd en de lat wordt steeds maar weer verlegd. In veel landen wordt het weggepiept, wat perfect is om dit tegen te gaan. Elke omroep/producent hoort zich door een wetswijziging hier aan te houden.

 

en verzoeken

  • Grove scheldwoorden van opnames wegpiepen/censureren op tv
  • verplichten in talkshows en/of live shows gasten attenderen vooraf op taalgebruik (en boetes)
  • hoge boetes opleggen (zoals bij sluikreclame) als het toch gebeurt.
  • artiesten, acteurs, producenten en presentatoren verplichten dat ze een correct voorbeeld van de maatschappij horen te zijn (verplichte training?)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-07-2016 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen