U, de petitionaris
20161030 181031

Schaf het inburgeringsexamen in het buitenland af

87 ondertekeningen

De petitionaris wil als Nederlander haar partner naar Nederland kunnen halen zonder dat deze eerst het inburgeringsexamen in het buitenland dient af te leggen. De regel van eerst inburgeren in het buitenland geldt overigens niet voor alle landen. Zo hoeven mensen uit Turkije het examen niet in het land van herkomst af te leggen. Dit is een vorm van discriminatie. Het is daarnaast niet logisch om je in het land van herkomst te richten op inburgeren in Nederland. Het is vaak onmogelijk om docenten te vinden en men komt niet in contact met de taal en met de cultuur. Ook de manier van leren en voorbereiden is vaak totaal anders dan men gewend is. Dit alles veroorzaakt regelmatig een grote weerstand tegen het leren van de taal, iets wat men juist niet beoogt. Wat daar nog bij komt is dat mensen soms enorme afstanden moeten reizen om het examen af te leggen en dat ze erg hoge kosten moeten maken. Door de lange wachttijden wordt het proces van inburgering verder onnodig getraineerd. Het zou beter zijn om vanaf de eerste dag in Nederland mensen te verplichten om de inburgeringscursussen te volgen, die dan weer, net als in Frankrijk, gratis aangeboden dienen te worden. Het huidige beleid is inhumaan, achterhaald en stelt het recht op een leven samen met de huwelijkspartner niet gelijk aan die van andere Nederlanders die met landgenoten of partners uit bepaalde andere landen trouwen. Stop met dit selectiebeleid aan de poort dat gebaseerd is op wantrouwen en laat mensen zonder onnodige obstakels zo spoedig mogelijk een leven samen opbouwen!

Petitie

Wij

Eva Dekkers, te Amsterdam

  • iedereen in dezelfde situatie
  • en alle medestanders

 

constateren

  • dat het beleid om huwelijkspartners zich in het land van herkomst te laten voorbereiden op het inburgeringsexamen en om dit examen aldaar af te moeten leggen inhumaan is en achterhaald.

  • Het is beter om het examen in Nederland voor te bereiden en te maken omdat dit het inbugeringsproces zal bevorderen.

 

en verzoeken

om het beleid onder de loep te nemen en te herzien.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-11-2016 
Antwoord verwacht:
28-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Eva 
Organisatie:
2016 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Denk

ik heb zojuist een bericht verstuurd naar Denk, een nieuwe politieke partij die inburgering wil afschaffen. ik hoop dat zij aandacht willen besteden aan de petitie..

20-03-2016