You, the petitioner
The notion of nobility and the impact of ennoblement on early modern central europe

Schaf de Nederlandse adel af

4 signatures

De adel past niet in een diverse en inclusieve Nederlandse samenleving. Tijd om het hoofdstuk adel in Nederland af te sluiten.

Petition

We

De inwoners van Nederland

 

observe

  • De Nederlandse adel is een anachronisme. Als instituut dat staat voor erfopvolging van titels binnen een selectief gezelschap past het niet in een diverse maatschappij als Nederland.

  • De Nederlandse overheid draagt bij aan bevordering van diversiteit en inclusiviteit door geen bijzondere erkenning te geven aan de adel.

  • In de Wet op de Adeldom (WOA) staat de Hoge Raad voor de Adel afgeschaft, de grond voor het formele gebruik van adellijke titels (waaronder in het paspoort en het rijbewijs) en de formele erkenning van heraldiek.

 

and request

  • Wet op de Adeldom buiten werking te laten treden.

  • Op een respectvolle wijze afscheid nemen van de adel, rekening houdend met het historisch perspectief en de emotionele betekenis.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2023-02-18 
Lead petitioner:
Joos Gommans 

History

Signatures