You, the petitioner
281021 huisarts

Schaf de ANW-herregistratieplicht af voor huisartsen

386 signatures

Via deze petitie willen wij zoveel mogelijk huisartsen, die voor afschaffing van de herregistratieplicht voor avond-, nacht-, of weekenddiensten (ANW) van huisartsen zijn, verzoeken om deze petitie te ondertekenen. Uit een enquête in februari 2023 onder 1.628 huisartsen blijkt 68,6% voorstander te zijn voor afschaffing en 14,1% twijfelt nog.

Petition

We

de actiegroep voor afschaffing van ANW herregistratie-eis voor huisartsen en medestanders

 

establish that:

  • In discussies over ANW-zorg voor huisartsen, constateren wij veel weerstand tegen de huidige herregistratie-eisen.
  • Ongeveer 2/3 is voorstander en 14% twijfelt nog.
  • Van de voorstanders zal 75%, plus 14% twijfelaars en 17% tegenstanders, dat is 82%, ANW-diensten blijven doen.
  • Hiermee creëren we flexibiliteit van inrichting van werkzaamheden onder pluriforme huisartsen samenstelling. De één doet meer of alleen dienst en de ander niet of beide.
  • Voor alle duidelijkheid aan tegenstanders, het gaat hier om individuele competenties van een huisarts als herregistratie-eis. Wij stellen niet de inrichting van ANW-zorg ter discussie. Dagzorg is gelijk aan ANW-zorg geworden.

 

and request

Als Actiegroep leiden wij de discussie en willen dat de beroepsverenigingen LHV en NHG de wensen van de achterban oppikken en hier beleid van gaan maken om een wijziging van de herregistratie-eis aan de RGS kenbaar te maken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
vereniging 
Petition desk:
Closing date:
2023-08-21 
Lead petitioner:
Marcel van Philips 
Organisation:
Actiegroep voor Afschaffing van ANW-herregistratie-eis voor Huisartsen 

History

Signatures

Updates

Vertel mede collega huisartsen om deze petitie te tekenen voor afschaffing van de ANW herregistratie plicht voor huisartsen

Binnen anderhalve dag hebben 123 huisartsen deze petitie ondertekend, waarvoor onze dank. Heel graag dit doorsturen naar al uw collega's in de praktijk, op de post, in de hagro, bij een nascholing enz.

+Read more...

om iedereen een kans te geven hun steun voor onze inspanningen te geven

2023-05-23