U, de petitionaris
281021 huisarts

Schaf de ANW-herregistratieplicht af voor huisartsen

386 ondertekeningen

Via deze petitie willen wij zoveel mogelijk huisartsen, die voor afschaffing van de herregistratieplicht voor avond-, nacht-, of weekenddiensten (ANW) van huisartsen zijn, verzoeken om deze petitie te ondertekenen. Uit een enquête in februari 2023 onder 1.628 huisartsen blijkt 68,6% voorstander te zijn voor afschaffing en 14,1% twijfelt nog.

Petitie

Wij

de actiegroep voor afschaffing van ANW herregistratie-eis voor huisartsen en medestanders

 

constateren dat:

  • In discussies over ANW-zorg voor huisartsen, constateren wij veel weerstand tegen de huidige herregistratie-eisen.
  • Ongeveer 2/3 is voorstander en 14% twijfelt nog.
  • Van de voorstanders zal 75%, plus 14% twijfelaars en 17% tegenstanders, dat is 82%, ANW-diensten blijven doen.
  • Hiermee creëren we flexibiliteit van inrichting van werkzaamheden onder pluriforme huisartsen samenstelling. De één doet meer of alleen dienst en de ander niet of beide.
  • Voor alle duidelijkheid aan tegenstanders, het gaat hier om individuele competenties van een huisarts als herregistratie-eis. Wij stellen niet de inrichting van ANW-zorg ter discussie. Dagzorg is gelijk aan ANW-zorg geworden.

 

en verzoeken

Als Actiegroep leiden wij de discussie en willen dat de beroepsverenigingen LHV en NHG de wensen van de achterban oppikken en hier beleid van gaan maken om een wijziging van de herregistratie-eis aan de RGS kenbaar te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
vereniging 
Petitieloket:
Einddatum:
21.08.2023 
Petitionaris:
Marcel van Philips 
Organisatie:
Actiegroep voor Afschaffing van ANW-herregistratie-eis voor Huisartsen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vertel mede collega huisartsen om deze petitie te tekenen voor afschaffing van de ANW herregistratie plicht voor huisartsen

Binnen anderhalve dag hebben 123 huisartsen deze petitie ondertekend, waarvoor onze dank. Heel graag dit doorsturen naar al uw collega's in de praktijk, op de post, in de hagro, bij een nascholing enz.

+Lees meer...

om iedereen een kans te geven hun steun voor onze inspanningen te geven

23.05.2023