U, de petitionaris

Sanctie voor artsen bij onvoldoende actie bij dreigende WIA-uitkering

11 ondertekeningen

Momenteel geeft het UWV werkgevers sancties als zij vinden dat deze niet voldoende zich hebben ingezet om een uitkering op grond van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) te voorkomen. Vaak zijn hieraan de artsen echter debet. Oproep om de sanctie te geven aan die artsen.

Petitie

Wij

De meeste mensen kennen wel iemand die langdurig arbeidsongeschikt is geraakt. Of je bent het zelf.

 

constateren

  • Momenteel krijgen werkgevers na 2 jaar ziekte een sanctie van het UWV, als artsen geen diagnose hebben gesteld en een behandeling hebben ingezet. Dat is krom. Een werkgever heeft allerlei plichten hieromtrent, maar mag niet alleen boeten als hij zich niet heeft ingezet, maar ook als een arts zijn werk niet goed doet. Alsof een werkgever daar invloed op kan uitoefenen. Artsen zijn te vaak bezig met de patient te laten accepteren dat hij/zij ziek is.

  • zorg dat artsen zich ook aan richtlijnen moeten houden om een patiĆ«nt weer arbeidsgeschikt te krijgen.

  • Als een arts alleen maar praat over acceptatie van ziekte, zonder inzet tot diagnose en genezing, zou die arts de sanctie moeten worden opgelegd.

  • er moet alles aan gedaan worden om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Om te beginnen moet er wat aan dienstweigerende artsen worden gedaan.

 

en verzoeken

Een sanctie als een arts niet inzet op diagnose en genezing en alleen maar praat over acceptatie van de ziekte.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-02-2017 
Petitionaris:
Pia de Boer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen