U, de petitionaris
43081788 m

Rustdagen in het onderwijs voor kwetsbare kinderen

140 ondertekeningen

Wij roepen de overheid op om 90 rustdagen in te voeren voor kwetsbare kinderen in het Speciaal of Passend Onderwijs. Ouders ervaren veel weerstand en druk van officiële instanties als zij hun kind een dag of meerdere dagen thuis willen houden om op adem te komen.

Petitie

Wij

Ouders van kwetsbare kinderen in het Speciaal Onderwijs of Passend Onderwijs

 

constateren

  • Ouders ervaren veel weerstand en druk van officiële instanties als zij hun kind een dag of meerdere dagen thuis willen houden om op adem te komen.

  • Dat vaak de leerplichtambtenaar (LPA) wordt ingeschakeld en het kind gedwongen naar school moet onder dreiging van een ‘zorgmelding’ bij Veilig Thuis.

  • Leren wordt moeilijk als het kind geen rustpunt vindt en het onderwijsaanbod bepalend is en niet de leerbehoefte en de belastbaarheid van het kind.

  • De huidige regelingen zijn ontmoedigend voor ouders die toch al veel zorg hebben voor hun kwetsbare kind(eren).

  • Het gevolg is veel thuiszitters.

 

en verzoeken

  • De overheid om 90 rustdagen per jaar voor kwetsbare kinderen (autisme, ADHD, verstandelijke beperking, hoogbegaafdheid) in de onderwijswet te verankeren als legitiem middel voor ouders om de continuïteit van het onderwijs voor hun kind beter te kunnen reguleren.

  • Een versoepeling van de leerplicht voor deze kinderen zal scholen, ouders en de kinderen kunnen ontlasten waardoor naar school gaan weer leuk wordt, wat het leervermogen zal bevorderen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rustdagen in het onderwijs voor kwetsbare kinderen

Wij roepen de overheid op om 90 rustdagen in te voeren voor kwetsbare kinderen in het Speciaal of Passend Onderwijs. Ouders ervaren veel weerstand en druk van officiële instanties als zij hun kind een dag of meerdere dagen thuis willen houden om op adem te komen..

19-01-2020