You, the petitioner

Ruime winkelzondag in Westerkwartier

399 signatures

Iedereen zou vrij moeten zijn om de zondag naar eigen wens in te vullen. Bijvoorbeeld door een godsdienst te belijden. Het is een groot goed dat Nederland vrijheid van religie kent. Religie is voor velen iets moois, maar mag nooit de vrijheid van anderen belemmeren. Het past dan ook niet om de winkeltijden op zondagen te beperken vanuit religeuze gronden.

Petition

We

burgers van gemeente Westerkwartier

 

observe

dat er een beperkte politieke stroming is die de gemeente in gijzeling houdt en daarmee vanuit haar waarden de vrijheid van de inwoners van het Westerkwartier beperkt om op zondagen binnen de gemeentegrenzen te kunnen winkelen: met nauwere openingstijden voor de supermarkten (terug van 18:00 naar 17:00 uur) en nog steeds beperkte winkelzondagen voor andere winkels

 

and request

de beperking van vrijheid ongedaan te maken en winkeliers niet te beperken in hun ondernemerschap door winkeliers zelf hun openingstijden op zondag te laten bepalen tussen de periode 12:00 en 21:00 uur.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Westerkwartier 
Petition desk:
Closing date:
2020-02-13 
Lead petitioner:
Bert Linker 
Website:

History

Signatures