U, de petitionaris
Img 6142

Rouwloket in elke gemeente

731 ondertekeningen

De enige zekerheid die we hebben is dat we dood gaan. En dan laten we geliefden achter. Die naast gemis en verdriet ook nog eens te maken krijgen met administratieve rompslomp. Zij verdienen het om geholpen te worden in deze voor hen zo lastige tijd. Het is tijd voor een rouwloket in gemeenten!

Petitie

Wij

Iedereen

 

constateren

  • Iedereen krijgt te maken met de dood. Van onszelf, dan laten we anderen achter. Of van een dierbare, waarbij wij zelf de nasleep ervaren.
  • Eén tijd vol verdriet en gemis maar ook één met heel veel onoverzichtelijke administratieve rompslomp en gebrekkige informatieverstrekking door (overheids)instanties.
  • Waardoor veel fout kan gaan en men - ook jaren later - voor zeer onaangename financiële verrassingen kan komen te staan.

 

en verzoeken

in elke gemeente een rouwloket in te richten waar mensen na overlijden van een dierbare terecht kunnen met hun vragen. Over hulp bij de administratie, belastingzaken, juridische zaken maar ook over lotgenotencontact en hulp door een rouwcoach.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-02-2020 
Petitionaris:
Barbara Bosman 
Organisatie:
Barbara Bosman, oprichter nabestaandencafé Jij Ontbreekt  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Onderteken én deel!

Fijn dat we al meer dan 500 handtekeningen hebben. Dat betekent dat veel mensen het nut en de noodzaak van een rouwloket inzien. En terecht.

We hebben alleen wel 40.000 (!) handtekeningen nodig om de petitie aan te kunnen bieden.

+Lees meer...

Dat kunnen we alleen maar bereiken als iedereen de petitie breed deelt binnen zijn of haar eigen netwerk. Op LinkedIn, op Facebook, via WhatsApp of mail.

Help je mee?

Dank vast!

03-10-2019