You, the petitioner
Img 6142

Rouwloket in elke gemeente

1,328 signatures

De enige zekerheid die we hebben is dat we dood gaan. En dan laten we geliefden achter. Die naast gemis en verdriet ook nog eens te maken krijgen met administratieve rompslomp. Zij verdienen het om geholpen te worden in deze voor hen zo lastige tijd. Het is tijd voor een rouwloket in gemeenten!

Petition

We

Iedereen

 

observe

  • Iedereen krijgt te maken met de dood. Van onszelf, dan laten we anderen achter. Of van een dierbare, waarbij wij zelf de nasleep ervaren.
  • Eén tijd vol verdriet en gemis maar ook één met heel veel onoverzichtelijke administratieve rompslomp en gebrekkige informatieverstrekking door (overheids)instanties.
  • Waardoor veel fout kan gaan en men - ook jaren later - voor zeer onaangename financiële verrassingen kan komen te staan.

 

and request

in elke gemeente een rouwloket in te richten waar mensen na overlijden van een dierbare terecht kunnen met hun vragen. Over hulp bij de administratie, belastingzaken, juridische zaken maar ook over lotgenotencontact en hulp door een rouwcoach.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-07-30 
Lead petitioner:
Barbara Bosman 
Organisation:
Barbara Bosman, oprichter nabestaandencafé Jij Ontbreekt  
Website:

History

Signatures

Updates

Goed begin van 2020 - teken en deel deze petitie voor een Rouwloket

Om aan voldoende handtekeningen te komen is het essentieel dat de petitie veel wordt getekend én gedeeld. Per stel of gezin helpt het als er door iedereen individueel wordt getekend. Hoewel het geen sexy onderwerp is.....we hebben allemaal één zekerheid....van leven gaan we dood. Hoe wil jij dat jouw dierbaren achterblijven? Naast de shock van het verlies ook nog ontredderd omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen? Of met een Rouwloket in de buurt waar ze terecht kunnen voor informatie en doorverwijzingen, lotgenotencontact, nabestaandencafé? .

2020-01-02

Onderteken én deel!

Fijn dat we al meer dan 500 handtekeningen hebben. Dat betekent dat veel mensen het nut en de noodzaak van een rouwloket inzien. En terecht.

We hebben alleen wel 40.000 (!) handtekeningen nodig om de petitie aan te kunnen bieden.

+Read more...

Dat kunnen we alleen maar bereiken als iedereen de petitie breed deelt binnen zijn of haar eigen netwerk. Op LinkedIn, op Facebook, via WhatsApp of mail.

Help je mee?

Dank vast!

2019-10-03