U, de petitionaris

Rondje om de kerk: versimpel NS-dienstregeling

16 ondertekeningen

Doordat het werkrooster van de NS gecompliceerd is, is het moeilijk om storingen op te vangen. Treinen moeten wachten op personeel dat van een andere trein moet komen. Het personeel verzet zich tegen een versimpeling van het rooster. De bezwaren van het personeel zijn goed op te lossen als het belang van de reiziger boven die van het personeel wordt gesteld.

Op 4 mei 2015 besloot de Tweede Kamer dat een 'Rondje om de Kerk' onderzocht moet worden. Laten we deze petitie toevoegen aan de uitkomsten van dat onderzoek!

Petitie

Wij

aandeelhouders van de NS (via de Nederlandse Staat),

 

constateren

dat ons spoorbedrijf slecht kan reageren op storingen. Met name bij extreme weersomstandigheden.

Het zogenaamde 'Rondje om de kerk', waarbij de werkroosters van het rijdend NS-personeel simpeler wordt, het invoeren waard is om de betrouwbaarheid van de trein als vervoermiddel te vergroten. Dit is in het belang van zowel de treinreiziger als de automobilist.

Het verzet van het personeel is met goede argumenten en praktische oplossingen te breken als het belang van de klant zwaarder weegt dan die van het personeel.

 

en verzoeken

een versimpeling van de NS-dienstroosters in te voeren voor een betrouwbare dienstverlening.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nederlandse Spoorwegen 
Petitieloket:
Einddatum:
07-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nu Zakelijk: Planning bij NS maakt meer kapot dan je lief is

Mee eens! Actie NS personeel niet terecht uit buiten proportie. Natuurlijk moet rondje rond de kerk er komen https://t.co/jgIkaIXf7E https://t.co/Hxd1D1dtyA— W.

+Lees meer...

Ploos van Amstel (@delaatstemeter) November 1, 2016

01-11-2016

Tweede Kamer steunt onderzoek naar Rondje om de Kerk

Volgens het ANP steunt de Tweede Kamer al een onderzoek naar een 'Rondje om de Kerk'. De uitkomst van het onderzoek moeten we nog even afwachten, maar tot die tijd is deze petitie actueel.

+Lees meer...

Het zou goed zijn als de uitkomsten van het onderzoek samenvallen met het indienen van deze petitie die steun van burgers aangeeft. 

Lees het ANP-bericht bij Treinreiziger.nl
12-05-2015

Rover: Treinreizigers ontevreden over grote gevolgen treinstoringen

De consumentenorganisaties in het Locov wijten de ontevredenheid aan de gevolgen van enkele grote verstoringen. Wanneer de verstoringen verholpen waren, bleken NS en ProRail niet in staat de dienstregeling weer op te pakken. .

12-05-2015