You, the petitioner
Passenger information display virm train 2019

Rondje om de kerk: versimpel NS-dienstregeling

36 signatures

Doordat het werkrooster van de NS gecompliceerd is, is het moeilijk om storingen op te vangen. Treinen moeten wachten op personeel dat van een andere trein moet komen. Het personeel verzet zich tegen een versimpeling van het rooster. De bezwaren van het personeel zijn goed op te lossen als het belang van de reiziger boven die van het personeel wordt gesteld.

Op 4 mei 2015 besloot de Tweede Kamer dat een 'Rondje om de Kerk' onderzocht moet worden. Laten we deze petitie toevoegen aan de uitkomsten van dat onderzoek!

Petition

We

aandeelhouders van de NS (via de Nederlandse Staat),

 

observe

dat ons spoorbedrijf slecht kan reageren op storingen. Met name bij extreme weersomstandigheden.

Het zogenaamde 'Rondje om de kerk', waarbij de werkroosters van het rijdend NS-personeel simpeler wordt, het invoeren waard is om de betrouwbaarheid van de trein als vervoermiddel te vergroten. Dit is in het belang van zowel de treinreiziger als de automobilist.

Het verzet van het personeel is met goede argumenten en praktische oplossingen te breken als het belang van de klant zwaarder weegt dan die van het personeel.

 

and request

een versimpeling van de NS-dienstroosters in te voeren voor een betrouwbare dienstverlening.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures

Updates

Het Parool: Angst regeert bij NS: ‘Argumentatie om niet te rijden is lariekoek, gelul!’

(...) Maatschappij Voor Beter OV (...) zegt Spithorst (...) "Complicerende factor is dat NS-conducteurs en machinisten tijdens hun diensten heel het land doorkruisen. “Hadden ze op vaste trajecten gereden, dan had het treinverkeer nooit zo lang stilgelegen.

+Read more...

Helaas heeft NS de strijd om het ‘rondje om de kerk’ twintig jaar terug verloren. Nu wist de dienstleiding niet waar conducteurs en machinisten zich bevonden.” " (...) lees verder

2022-04-11

Discussie over 3 april 2022 op Treinreiziger.nl

Op Treinreiziger.nl wordt het drama van zondag 3 april 2022 besproken. Alles komt aan bod.

2022-04-03

Nu Zakelijk: Planning bij NS maakt meer kapot dan je lief is

Mee eens! Actie NS personeel niet terecht uit buiten proportie. Natuurlijk moet rondje rond de kerk er komen https://t.co/jgIkaIXf7E W.

+Read more...

Ploos van Amstel (@delaatstemeter) November 1, 2016

2016-11-01