U, de petitionaris
Plaatjepetitie

Reserveer meer geld voor onderzoek naar post-COVID in Nederland

3.663 ondertekeningen

De zorg voor mensen met langdurige klachten na COVID-19 is nog steeds niet goed genoeg. Als het onderzoek naar post-COVID stopt, dan stopt onderzoek naar betere behandelingen. Een betere behandelingen voor deze ziekte zijn noodzakelijk. Steun daarom deze petitie! Steun de mensen met post-COVID.

Petitie

Wij

Patiënten, familie, mantelzorgers, zorgverleners, onderzoekers, werkgevers, en andere betrokkenen.

 

constateren

  • 1 op de 8 mensen krijgen post-COVID na hun coronabesmetting. (170.000 mensen in NL)

  • Post-COVID patiënten lijden aanzienlijk. Dit heeft een grote negatieve invloed op hun dagelijks leven.

  • Ook kost post-COVID de samenleving veel geld.

  • Na drie jaar corona is de zorg voor mensen met langdurige klachten na COVID-19 nog steeds niet goed genoeg.

  • Een betere behandeling voor patiënten is noodzakelijk. Daarvoor is geld nodig.

  • Meer onderzoek zal leiden tot betere behandelingen en dat leidt tot minder kosten voor de samenleving en een verbeterde kwaliteit van leven voor post-COVID patiënten als deze behandelingen vergoed worden.

 

en verzoeken

  • om voldoende financiële steun voor onderzoek naar post-COVID te waarborgen, zodat er betere behandelingen ontwikkeld kunnen worden.

  • dat deze behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-07-2023 
Petitionaris:
Brenda van Mierlo 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Een belangrijke stap is gezet met nieuwe investeringen in onderzoek naar Post Covid/long Covid, maar ons werk is nog niet klaar - onze petitie blijft lopen.

Minister Kuipers van Volksgezondheid geeft 32 miljoen euro extra voor onderzoek naar langdurige klachten na corona, ook wel post-COVID of Long Covid genoemd.

Wat een fantastisch nieuws dat er eindelijk meer aandacht komt voor post-COVID/long COVID en aanverwante ziekten zoals ME/CVS en Q-koorts.

+Lees meer...

Het is ontzettend belangrijk, en wij zijn dankbaar dat de Nederlandse overheid heeft besloten te investeren in onderzoek en behandeling van deze ziekten.

Maar laten we niet vergeten dat de details nog moeten worden uitgewerkt, en het is nog onduidelijk wat dit in de praktijk zal betekenen voor alle mensen wiens leven wordt getekend door deze ernstige ziekten.

Daarom hebben we besloten om onze petitie open te houden. We roepen iedereen op om te blijven tekenen en te delen. Onze strijd is nog niet voorbij. Zolang er mensen lijden aan deze ziekten, zolang er nog geen passende behandelingen zijn en zolang de maatschappelijke erkenning ontbreekt, zullen we doorgaan.

Blijf ons steunen door te tekenen en te delen. Wij blijven achter al deze patiënten en hun naasten staan, en we blijven ons inzetten voor de maatschappij. Elk gebaar, hoe klein ook, telt. Samen kunnen we het verschil maken!

06-06-2023

Update over de Long COVID Petitie - We hebben je hulp nog steeds nodig!

Beste ondertekenaar,

Ik wil je bedanken voor je steun en handtekening voor onze petitie voor meer geld voor onderzoek en behandeling van postCOVID (of long COVID). We hebben nu meer dan 1.000 handtekeningen verzameld, wat geweldig is!

Maar we hebben nog een lange weg te gaan.

+Lees meer...

Om de petitie aan te kunnen bieden aan de Tweede Kamer en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben we minimaal 10.000 handtekeningen nodig. Met minstens 170.000 patiënten met postCOVID in ons land, geloven we dat dit doel haalbaar is.

Patiënten met postCOVID hebben wanhopig behoefte aan behandeling. Ze willen weer volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Ze verlangen ernaar om hun rol als echtgenoot, ouder, werknemer, collega, broer of zus, of als vriend of vriendin weer volledig te kunnen vervullen. Ze willen niet alleen overleven, maar ook weer echt léven.

Dit is eveneens cruciaal voor mensen die lijden aan ME/CVS en Q-koorts. Dit zijn, net als postCOVID, invaliderende ziekten die nog geen effectieve behandelingen hebben en onvoldoende erkenning krijgen.

Daarom wil ik u (nogmaals) vragen om de petitie te delen: met ouders, broers, zussen, vrienden, buren, collega's en op social media.

Op de website van de petitie vindt u nu ook afbeeldingen en posters die gemaakt zijn door berlinbuyersclub, een patiënt met Long COVID. In samenwerking met hen hebben we deze mogen vertalen en gebruiken voor de petitie. Iedereen die dat wil, mag deze afbeeldingen delen.

Nogmaals, bedankt voor je steun. Samen kunnen we een verschil maken!

Groetjes,

Brenda van Mierlo brenda@petitiepostcovid.nl

21-05-2023