U, de petitionaris
Ndp golflogo.democ.nl

Republiek: Ja!

9 ondertekeningen

Wij geloven dat Nederland een republiek hoort te zijn. Daarom willen wij een referendum om te vragen of Nederland een republiek moet worden of een erfmonarchie moet blijven. Zo willen wij de Nederlanders de kans te geven om voor de 1e keer in onze geschiedenis hierover zélf een keuze te maken.

Petitie

Wij

Een gevarieerde groep Nederlanders die het koningshuis ondertussen zat zijn, samen met de NDP,

 

constateren dat:

Dat een hoop Nederlanders de koning meer dan zat zijn; omdat het koninklijk huis oneerlijk is, corrupt is en op de Nederlandse staat parasiteert (68 miljoen voor een verbouwing van zijn Wassenaars paleis terwijl er woningnood is?!); dat een erfmonarchie hopeloos ouderwets is; dat de koning nog altijd politieke invloed heeft; dat de koning geen binding heeft met NL; dat de keuze tussen monarchie/republiek aan de Nederlandse kiezer zelf moet zijn.

 

en verzoeken

aan de Tweede Kamer om een landelijk referendum te organiseren, om zo Nederland zelf te laten kiezen of wij een koninkrijk willen blijven of een republiek willen worden...

Democratische medezeggenschap en het recht op vrije meningsuiting zijn kernwaarden van de Nederlandse cultuur en gemeenschap. Maar die woorden zijn hete lucht als wij niet bereid zijn om die in de praktijk ook toe te passen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2022 
Petitionaris:
Erik Schrama 
Organisatie:
NDP 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nieuwsflits: Petitie voor de republiek weer online

Beste republikeinen :-)

In 2017 heeft u ervoor gekozen om deze petitie te ondertekenen, die toen door de toenmalige RP is opgezet. Dit is alweer een lange tijd geleden en helaas is deze toen veelbelovende partij ondertussen alweer ter ziele gegaan.

Ondanks de nood aan een onafhankelijke stem die het in de politiek opneemt voor democratie, vrijheid en het ideaal van een Nederlandse republiek, is het onze voorganger helaas niet gelukt om een plaatsje in de Kamer te veroveren.

+Lees meer...

Ook al kon de RP/DP tóén al de afkalving van onze democratische rechtsstaat herkennen die het afgelopen jaar in een ware stroomversnelling is gekomen; en die wij in 2019 al probeerde tegen te gaan door middel van democratische vertegenwoordiging en een scherp en kritisch tegengeluid!

In de nasleep van de dramatische uitkomst van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen, waarbij de radicaal neoliberale en antidemocratische partijen (specifiek de VVD, D66 en CDA) wéér als de grote winnaar uit de bus zijn gekomen, hebben wij besloten om in 2021 deze oude partij nieuw leven in te blazen. Het bestaan van een democratische hervormingspartij die níét extreemrechts of extreemlinks is, maar die gematigd is en voor iedereen open staat, is nu belangrijker dan ooit, aangezien er nog maar bar weinig politici in de Kamer zitten die kritiek op de overheid durven te hebben; en vooral in de hoek van het gematigd rechts en het gematigd links zijn er geen politici of partijen te vinden die het willen opnemen voor onmodieuze strijdpunten als de Republiek (laat staan vrijheid, democratie, “baas in eigen lijf” en een Europa van onafhankelijke landen)

Zo krijgen wij, uit noodzaak geboren, een nieuwe beweging voor oude idealen: vrijheid, democratie en Nederlandse autonomie. Die wij de NDP hebben genoemd: De Nederlandse Democratische Partij!

Aangezien de NDP de “spirituele” opvolger is van de toenmalige RP, hebben wij ook de petities van deze organisatie in beheer gekregen. Daarom willen wij u door middel van deze nieuwsflits hier graag over informeren; en u ook uitnodigen om eens kennis te maken met onze nieuwe partij, de NDP – een partij die nog altijd staat voor vrijheid (zowel persoonlijk als nationaal), directe democratie (inclusief een nieuwe Republiek!) en een sceptische instelling tegenover het Europese politieke project. Om opnieuw kennis met ons te maken, nodigen wij u van harte uit om ons eens te bezoeken op: www.democ.nl. Ook kunt u ons altijd contacteren via: info@democ.nl. U kunt ons natuurlijk ook bereiken via sociale media, zoals twitter of facebook.

12-05-2021

Aankondiging van petitie Republiek: Ja of nee?

https://t.co/3LdiB1e4dT nieuwe #petitie "Republiek: Ja of nee?"— petities (@petities) July 13, 2016

.

13-07-2016