You, the petitioner
Referendum

Republiek: Ja of nee?

6 signatures

Wij (www.democ.nl) willen een referendum organiseren om te zien of Nederland een republiek moet worden of een monarchie moet blijven. Zo willen wij de Nederlanders de kans te geven om voor de eerste keer in onze geschiedenis hierover een doordachte keuze te maken.

Petition

We

een gevarieerde groep Nederlanders die de vrijheid om te kiezen wensen, samen met de ReformPartij

 

observe

  • dat het Nederlandse volk nooit daadwerkelijk de keuze heeft gekregen of wij nu een koninkrijk willen zijn of een republiek.
  • dat de majesteitsschenniswet in de weg van onze vrije meningsuiting staat, en daardoor ook in de weg van een discussie over het koningsschap.
  • dat wij het belangrijk vinden dat de keuze tussen monarchie en republiek uiteindelijk aan de Nederlandse kiezer zelf moet zijn, en niĆ©t aan een politieke elite in Den Haag.

 

and request

aan de Tweede Kamer om een landelijk referendum te organiseren, om zo Nederland de kans te geven om zelf te kiezen of wij in een koninkrijk of in een democratische republiek willen wonen. Democratische medezeggenschap en het recht op vrije meningsuiting zijn immers kernwaarden van de Nederlandse cultuur en gemeenschap, dus waarom hierin niet?

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-01-01 
Lead petitioner:
Erik Schrama 
Organisation:
ReformPartij 
Website:

History

Signatures

Updates

Aankondiging van petitie Republiek: Ja of nee?

https://t.co/3LdiB1e4dT nieuwe #petitie "Republiek: Ja of nee?"— petities (@petities) July 13, 2016

.

2016-07-13