U, de petitionaris
Leijten omtzigt

Renske Leijten en Pieter Omtzigt als formateurs

1.534 ondertekeningen

Om het door Nederlanders geheel verloren vertrouwen in de Nederlandse politiek te herstellen verlangen wij Nederlanders dat Renske Leijten en Pieter Omtzigt, als pleitbezorgers van integere politiek, benoemd worden tot formateur van een zakenkabinet dat hun volledige vertrouwen kan genieten.

Petitie

Wij

Nederlanders die het vertrouwen in "Politiek Nederland" geheel zijn verloren.

 

constateren

  • Dat de door de dames Jorritsma en Ollongren gevoerde verkenningsgesprekken hebben geleid tot een inkijk van gevoerde tactieken.
  • Dat daarbij zelfs het op een zijspoor zetten van integere politici wordt bepleit.
  • Dat daarmee integriteit geweld wordt aangedaan.
  • Dat nieuwe verkenningsgesprekken gevoerd door andere vertegenwoordigers van VVD en D66 slechts zullen leiden tot continuering van de reeds gebezigde niet integere tactieken.

 

en verzoeken

mevrouw Leijten en de heer Omtzigt te benoemen tot formateur van een zakenkabinet dat op voldoende vertrouwen van deze volksvertegenwoordigers en het Nederlandse volk kan rekenen. Dit omdat ieder ander kabinet onvoldoende vertrouwen van het volk zal genieten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-06-2021 
Petitionaris:
Gerard Booij 

Geschiedenis

Ondertekeningen