You, the petitioner

Regels op ruiterpaden

88 signatures

Op dit moment mag men vrij wandelen en fietsen op ruiterpaden. Dit leidt tot onveilige situaties. Staatsbosbeheer kan niks doen als er geen geluiden komen, dus daarom bij deze een oproep.

Petition

We

een ieder die dit ondertekend heeft,

 

establish that:

dat er veel ONZINNIG onveilige situaties voorkomen op ruiterpaden doordat mensen vrij mogen wandelen op het ruiterpad en daarbij zelfs hun hond los mogen hebben lopen. (Mits de dieren onder appèl staan. Iets wat vaak niet het geval is. Daar komt bij dat een hond nog altijd een dier is met eigen initiatieven. Hij/zij kan altijd een keer niet luisteren naar zijn baas. ) Veel wandelaars zijn zich niet bewust van gevaar op een ruiterpad.

Veel ruiters willen graag buiten ook een stukje kunnen galopperen. Uiteraard is dit het veiligst op een overzichtelijk stuk, maar als er dan ineens mountainbikers de hoek om komen scheuren, of tussen bomen vandaan komen, of als er mensen midden op het ruiterpad lopen kan dat tot onveilige situaties leiden. Uiteraard moet een ruiter zijn paard in bedwang kunnen houden en dus vaart kunnen minderen, maar dit kan niet in 1 seconde. Ook als er ineens een hond uit een bosje duikt kan dit tot onprettige en onveilige situaties leiden. Een paard dat schrikt en zijn berijder er af gooit, of een hond die getrapt wordt zijn maar enkele kleine voorbeelden. Het komt zelfs voor dat mensen liggen te zonnen op het ruiterpad of honden kuilen graven op het ruiterpad. Dit lijkt ons, allen die ondertekend hebben, niet een ideale en veilige situatie

 

and request

u daarom te kijken naar de mogelijkheid om de regels wat aan te scherpen en duidelijker te maken zodat het veiliger wordt voor zowel wandelaar als ruiter. Het is voor niemand (zowel ruiter als voetganger of hondeneigenaar) prettig als er gewonden vallen. Als dit voorkomen zou kunnen worden zou dat toch erg fijn zijn.

Wij zijn ons er van bewust dat er altijd iets kan zijn waar een paard van schrikken kan. Het is immers een vluchtdier. Situaties die voorkomen kunnen worden zal echter iedereen ook daadwerkelijk liever willen voorkomen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2009-12-15 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
A. A. van der Schot 

History

Signatures