U, de petitionaris
Referendum

Referendum voor het afschaffen van referenda over internationale verdragen

26 ondertekeningen

Internationale verdragen zijn belangrijk voor de Nederland, aangezien wij een handelsland zijn, die de vrijheid en vrede van onze aarde voort willen zetten. Deze verdragen mogen niet zo makkelijk aan de kant worden gezet door middel van een referendum, waar het volk te weinig informatie vergaart.

Petitie

Wij

De inwoners en burgers van Nederland

 

constateren dat:

De democratie garandeert dat wij mensen in de regering kiezen die de beslissingen kunnen maken over onze economie en situatie in de internationale wereld. Wat is gebleken uit het Oekraïne-referendum, en het Brexit-referendum, is dat het volk vaak niet in staat is om een beslissing te maken waarbij wij goed genoeg zijn geïnformeerd. Dit kan daardoor tot desastreuze gevolgen leiden voor de economie, en de hoge levensstandaard van Nederland.

 

en verzoeken

Wij zouden een verandering in de referendumwet willen zien, door middel van een referendum, of internationale betrekkingen wel of niet in een referendum thuis horen. Het doel van referenda is om problemen hier in Nederland op te lossen, en daar horen internationale betrekkingen die grootschalige economische gevolgen kunnen hebben, niet thuis. Laat het volk beslissen, hoeveel macht het referendum mag hebben!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24.09.2016 
Petitionaris:
Clemens Koolen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen