U, de petitionaris

Referendum rondom azc Witmarsum

285 ondertekeningen

Gemeente Zuidwest Friesland heeft een voorstel ontvangen van COA om een AZC voor 300 vluchtelingen uit Syrië in Witmarsum te openen voor een periode van minimaal 5 tot maximaal 10 jaar.

Petitie

Wij

de bewoners van Witmarsum

 

constateren dat:

Dat COA de gemeente Zuidwest Fryslan heeft gevraagd om een azc te openen in Witmarsum (een dorp met 1800 inwoners), voor 300 vluchtelingen voor een periode van 5-10 jaar.

 

en verzoeken

Wij verzoeken dat er een referendum wordt gehouden omtrent de beslissing voor openen van een azc in Witmarsum. De opvang van vluchtelingen kan veel impact hebben op de leefomgeving en manier van leven van een kleine gemeenschap, zoals in het dorp Witmarsum. Daarom vinden wij dat de bewoners van deze gemeenschap rechtstreekse inspraak verdienen in deze zaak.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Súdwest-Fryslân 
Petitieloket:
Einddatum:
16.02.2016 
Petitionaris:
RW 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Dank voor het tekenen van de petitie

Beste ondertekenaars van de Petitie,

Namens alle bewoners van Witmarsum, ik wil jullie bedanken voor jullie ondertekening en voor jullie betrokkenheid. Er is zojuist een info avond geweest zoals jullie weten, en op deze info avond is duidelijk geworden dat een petitie voor een referendum geen zin heeft, er zijn 2500 handtekeningen nodig voor een daadwerkelijke uitvoering, bovendien zal het referendum dan gemeentelijk worden gehouden en hebben we geen kans van slagen. We gaan de komende dagen een handtekeningenactie opzetten en komen bij u langs de deur.

We hopen dat u Donderdag/Vrijdagavond beschikbaar bent om een handtekening te zetten voor of tegen het huidige plan voor AZC Witmarsum voor 300 vluchtelingen.

Nogmaals dank voor de inzet, En hopelijk tot binnenkort.

Met vriendelijke groet, Roeland Waterlander.

16.02.2016