U, de petitionaris
Badhuis kwatta nijmegen

Red theatergroep Kwatta

2.036 ondertekeningen

Het succesvolle Nijmeegse jeugdtheatergezelschap Kwatta staat op punt van verdwijnen door subsidiewijzigingen. Kwatta is al 20 jaar een begrip in Nijmegen op het gebied van uniek en vernieuwend jeugdtheater. Kwatta moet blijven. De provincie laat Kwatta vallen, de gemeente Nijmegen is nu aan zet.

Petitie

Wij

Ouders, kinderen, onderwijsinstellingen, liefhebbers van jeugdtheater, Nijmegenaren, het publiek

 

constateren dat:

  • dat Kwatta, (inter)nationaal succesvol prijswinnend jeugdtheatergezelschap, per 1 juli 2022 dreigt te verdwijnen
  • dat Nijmegen daarmee haar enige professionele (jeugd)theatergezelschap kwijtraakt
  • dat generaties zijn opgegroeid met Kwatta, dat een hechte band heeft met onderwijsinstellingen,
  • dat Kwatta alle uithoeken van de provincie bespeelt, in school- en vrije voorstellingen en de kleine en grote zaal van de schouwburg bespeelt.

 

en verzoeken

  • Kwatta voor Nijmegen en het Nijmeegse publiek te behouden, zodat Kwatta in het Badhuis Theater professioneel jeugdtheater van hoge kwaliteit kan blijven leveren, voor een breed publiek.

  • Hiervoor extra middelen ter beschikking te stellen, zodat Kwatta kan overbruggen naar een volgende "Bisperiode", dat wil zeggen het volgende moment waarop subsidie kan worden verstrekt aan Kwatta.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Petitionaris:
Stijn Stevens 
Organisatie:
Ik spreek mede namens een heleboel andere bezorgde ouders van deelnemertjes aan Doe het zelf theater van Kwatta, en liefhebbers/bewonderaars van het werk van Kwatta 

Geschiedenis

Ondertekeningen