You, the petitioner
Badhuis kwatta nijmegen

Red theatergroep Kwatta

2,036 signatures

Het succesvolle Nijmeegse jeugdtheatergezelschap Kwatta staat op punt van verdwijnen door subsidiewijzigingen. Kwatta is al 20 jaar een begrip in Nijmegen op het gebied van uniek en vernieuwend jeugdtheater. Kwatta moet blijven. De provincie laat Kwatta vallen, de gemeente Nijmegen is nu aan zet.

Petition

We

Ouders, kinderen, onderwijsinstellingen, liefhebbers van jeugdtheater, Nijmegenaren, het publiek

 

establish that:

  • dat Kwatta, (inter)nationaal succesvol prijswinnend jeugdtheatergezelschap, per 1 juli 2022 dreigt te verdwijnen
  • dat Nijmegen daarmee haar enige professionele (jeugd)theatergezelschap kwijtraakt
  • dat generaties zijn opgegroeid met Kwatta, dat een hechte band heeft met onderwijsinstellingen,
  • dat Kwatta alle uithoeken van de provincie bespeelt, in school- en vrije voorstellingen en de kleine en grote zaal van de schouwburg bespeelt.

 

and request

  • Kwatta voor Nijmegen en het Nijmeegse publiek te behouden, zodat Kwatta in het Badhuis Theater professioneel jeugdtheater van hoge kwaliteit kan blijven leveren, voor een breed publiek.

  • Hiervoor extra middelen ter beschikking te stellen, zodat Kwatta kan overbruggen naar een volgende "Bisperiode", dat wil zeggen het volgende moment waarop subsidie kan worden verstrekt aan Kwatta.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Lead petitioner:
Stijn Stevens 
Organisation:
Ik spreek mede namens een heleboel andere bezorgde ouders van deelnemertjes aan Doe het zelf theater van Kwatta, en liefhebbers/bewonderaars van het werk van Kwatta 

History

Signatures