U, de petitionaris
1

Red Schiphol, verwerp de 440-beslissing

11.051 ondertekeningen

Schiphol is een nationale aanwinst die duizenden banen ondersteunt en dat Nederland in staat stelt zijn gewicht in de schaal te leggen. De overheid moet de beslissing om het luchtverkeer op Schiphol te limiteren naar 440.000 per jaar verwerpen, om zo de hubstatus van Schiphol te behouden.

Petitie

Wij

Allen mensen, bedrijven, vakantiegangers, en toekomstige generaties van Nederland.

 

constateren dat:

  • De beslissing van de overheid om de hoeveelheid luchtverkeer van en naar Schiphol te limiteren zal de Nederlandse economie beschadigen.
  • Het zal reizen moelijker en duurder maken voor Nederlandse families.
  • Het reduceren van vluchten van en naar Schiphol zal de algemene uitstoot van broeikasgassen niet verminderen, aangezien de vluchten omgeleid zullen worden naar andere Europese vliegvelden.

 

en verzoeken

  • de eis voor Schiphol Airport om luchtverkeer te limiteren naar 440.000 per jaar te laten vallen.
  • te focussen op het ondersteunen van innovaties in duurzame luchtvaart die de uitstoot van broeikasgassen zal verminderen zonder de Nederlandse economie te schaden.
  • prioriteit te geven aan Europese- en multinationale klimaatinitiatieven, in plaats van te sleutelen aan de kleine CO2-voetafdruk van Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2024 
Organisatie:
Red Schiphol 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen