U, de petitionaris
Metropolitane fietsroute

Red natuurgebied Ackerdijk van de metropolitane snelfietsroute

910 ondertekeningen

Kom in actie tegen de geplande metropolitane snelfietsroute (MFR) dwars door de kwetsbare Ackersdijk en de Zweth. Volgens plan gebruiken straks 2.500 forensen dagelijks deze route tegen 600 nu. Ook scooters mogen er dan rijden. Waarschijnlijk veel goedkoper zijn de alternatieven rondom Ackersdijk die de spaarzame natuur niet aantasten.

Petitie

Wij

bezorgde omwonenden en bezoekers van het kwetsbare gebied waar de metropolitane fietsroute Delft - Rotterdam-Alexander gepland wordt

 

constateren dat:

  • het traject van de metropolitane snelfietsroute dwars door de kwetsbare natuur rondom de Zweth en het vogelreservaat Ackerdijkse plassen is gepland
  • dit zonder overleg is gedaan
  • de verhoogde aanleg de fundering van oude boerderijen en de natuur bedreigt.
  • deze 4,5 meter brede fietssnelweg doorgaand verkeer in aanvaring brengt met recreanten
  • de woonpercelen van 26 huizen aan de Oude Bovendijk doorsnijdt
  • de straatverlichting vogels zal verstoren.

 

en verzoeken

  • het voorstel voor de MFR in te trekken en daarmee Ackerdijk en Oude Bovendijk vrij van intensief (fiets)verkeer te houden en recreatie hier de ruimte te blijven geven.

  • logische alternatieven voor een forensen fietssnelweg langs de A13 te realiseren en tenminste te onderzoeken, waar met veel minder geld zelfs een snellere route gerealiseerd kan worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Pijnacker-Nootdorp 
Petitieloket:
Einddatum:
29.03.2024 
Petitionaris:
Rob van Paassen 
Organisatie:
Red de Ackerdijk 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vanavond raadsvergadering in Pijnacker Nootdorp

Vanavond beslist de gemeenteraad over het lot van de Ackersdijk in de raadsvergadering. Dit gebeurt vanaf 20.00u in het bestuurscentrum.

+Lees meer...

Deze vergadering is openbaar en dus te bezoeken. Je kunt de vergadering ook online volgen op https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl/live

29.02.2024