U, de petitionaris
Red moederdag logoblok 540x540

Red Moederdag

2.215 ondertekeningen

Red Moederdag!

Help!! Moederdag dreigt in het water te vallen en dat is, zoals zoveel dingen deze tijd, niet leuk! Helaas, aan veel dingen kunnen we niets doen, aan sommige dingen wel. Moederdag is er eentje van de laatste categorie, die kunnen we namelijk verplaatsen.

  • Omdat de hardwerkende winkeliers, bloemenkwekers en horecahouders het nu superzwaar hebben en zij wel wat steun kunnen gebruiken.
  • Omdat heel veel Moederdagbezoekjes niet plaats kunnen vinden.
  • Omdat feestjes vieren zonder corona veel fijner is.

Wat gaan we doen? - We gaan Moederdag verplaatsen naar zondag 6 september! Waarom die dag? - Het is de eerste zondag na de vakantie - We gaan ervan uit dat we de meeste ellende dan achter de rug hebben. - Natuurlijk denken we 10 mei ook aan de moeders. Laten we die dag proberen te doen wat we kunnen doen. Bloemetje of plantje op 1,5 meter afstand neerzetten bijvoorbeeld ;-). Maar 6 september pakken we echt uit! Moederdagbrunch, cadeautjes, taartjes bij de koffie, nog meer bloemen...

Petitie

Wij

Iedereen die waarde hecht aan waardering voor zijn of haar moeder

 

constateren

Moederdag is een willekeurig gekozen datum en verplaatsen zal alleen leiden tot een andere dag!

 

en verzoeken

Geef moeders op de "echte" Moederdag een bloemetje maar verwen haar de 6e met aandacht!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
22-06-2020 
Petitionaris:
Ilse en Mascha 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

#RedMoederdag

Red Moederdag! Als ik ergens nadrukkelijk het woordje ‘red’ voor zie staan, en zéker met een uitroepteken erachter, moet ik altijd aan pluk van de pettenflat denken, voor wie het verhaal niet kent (ga je schamen). Pluk is een zeer rechtschapen jongetje dat graag helpt en red.

+Lees meer...

Een lelijke boze boef van een architect, wil de prachtige torteltuin met al haar flora en fauna asfalteren en een grijs betonnen dodendieren museum bouwen. Heel veel schattige dieren zullen hun woonplaats verliezen.. drama alom. Gelukkig is daar Pluk en hij haalt alles uit kast en begint een groots protest: ‘RED DE DORTELTUIN’! en zoals in de meeste kinderboeken, lukt het de held inderdaad om te redden en loopt het gelukkig goed af. De torteltuin blijft, de architect verdwijnt, de dieren kunnen blijven en iedereen is blij..

Nu is het maart 2020 en bijna niemand is écht blij. Als een lelijke boze architect heeft corona zijn bulldozer gezet in onze vrolijke torteltuin, waar lang niet alles, maar wel veel dingen goed gingen. Niets is meer zeker, en niemand weet hoe dit afloopt. Allemaal heel surrealistisch voor ons westerlingen, die toch best wel gewend zijn om de touwtjes in handen te hebben. We zijn overgeleverd aan de wetenschap, het lot of God. ’t Is maar net waar je je vertrouwen op vestigt. In alle gevallen, kunnen we niets meer doen dan afwachten… Maar terwijl we aan het afwachten zijn, (wat overigens best louterend kan werken) kunnen we ons alvast wel richten op de toekomst, want die komt, dát is zeker. We kunnen onze kasten helemaal volstoppen met levensmiddelen voor het geval we een hongerzomer mee gaan maken. Maar we kunnen óók plannen maken, plannen voor de tijd dat de grote lelijke corona architect verdreven is. En dát zijn leuke plannen! Ik zie buurtfeesten en familie BBQ’s voor me, ik zie versierde verpleeghuizen en knuffelende opa’s en oma’s, peuters die hun snot weer ouderwets aan oma’s mond vegen als ze een kus geven. Feestende (en tongzoenende!) pubers. De gezellige Hollandse bakkies worden weer spontaan bij elkaar gedaan. Heerlijk, heb er nu al zin in! Maar.., plannen mág je maken, realistisch móet je zijn. Ik geloof dan ook niet dat dit al snel zal gebeuren, ik ben geen pessimist, maar ik verwacht zomaar niet dat we een uitbundige Pasen, koningsdag of Moederdag zullen hebben. Daarom bedachten mijn collega’s en ik het volgende: Pasen staat vast, daar zitten we niet aan. punt. Wat we met de verjaardag van onze Koning gaan doen mag hij uiteraard zelf bepalen. Maar Moederdag, ja moe-der-dag, dáár kunnen we misschien wél iets aan doen. Moederdag, een dag bij uitstek om bezoekjes aan moeders en oma’s te brengen. Ontbijtjes, geknutselde schoolwerkjes, ( asbakken bijvoorbeeld. oh-ho!) bosjes bloemen, lieve kadootjes en lekkere dingen bij de koffie. Dat is moederdag. En daarom dachten wij, zullen we Moederdag gewoon verplaatsen? Prima ideetje toch

24-03-2020