U, de petitionaris
Er is nieuws!
Gaurav jain 2k2sr19rlg8 unsplash

Red huizenruil in Amsterdam

809 ondertekeningen

De gemeente Amsterdam stelt huizenruil sinds kort gelijk aan vakantieverhuur. Huizenruilers hebben nu een vergunning nodig en mogen nog maar 30 dagen per jaar ruilen. Wij willen dat deze maatregel wordt teruggedraaid. Ruilen is iets totaal anders dan verhuren, er komt geen geld aan te pas!

Petitie

Wij

huizenruilers in Amsterdam en onze sympathisanten

 

constateren

  • dat de gemeente Amsterdam huizenruil onterecht gelijk stelt aan particuliere vakantieverhuur.
  • Ruilen is wezenlijk anders dan verhuren: er is geen winstoogmerk.
  • Met deze maatregel wordt vele huizenruilende Amsterdammers de mogelijkheid ontnomen om op een budgetvriendelijke manier hun horizon te verbreden, omdat hun VvE of woningbouwcoörporatie vakantieverhuur – en door de nieuwe regel dus automatisch ook huizenruil – verbiedt.
  • Grote groepen, ook kwetsbare en minder draagkrachtige personen, kunnen door deze ongefundeerde wet niet meer op vakantie.
  • Bovendien schendt de meldplicht de privacy. Sommige platforms maken gebruik van een puntensysteem, maar dat is niet omzetbaar in geld. De punten dienen alleen om meer (niet alleen wederzijdse) ruilen mogelijk te maken. Kortom: huizenruil is niet commercieel!

 

en verzoeken

deze maatregel per direct terug te draaien.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Petitionaris:
Niki Rap 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het Parool: Huizenruil voor vakanties aan banden gelegd in Amsterdam: maximaal 30 dagen en verplicht registreren

Huizenruil voor vakanties wordt voor Amsterdammers een stuk ingewikkelder door nieuwe maatregelen van de gemeente. ‘Het linkse college gaat voorbij aan minder draagkrachtigen in Amsterdam.’

Amsterdammers die gebruik maken van een platform zoals HomeExchange, wereldwijd marktleider op het gebied van huizenruil, moeten zich vanaf oktober registeren (...) lees verder.

20-09-2023