U, de petitionaris
Werf hoogte kadijk 145b aan entrepotdoksluis en nieuwevaart.huidig zicht en toekomst

Red historisch stadsgezicht op Nieuwevaart, Entrepotdoksluis en Oosterkerk

754 ondertekeningen

Het fraaie open uitzicht vanaf de draaibrug bij Artis over de Entrepotdoksluis met de grote ophaalbrug in de Hoogte Kadijk (1903) langs Museumwerf ‘t Kromhout naar de Oosterkerk, 3 rijksmonumenten, verdwijnt door vergunning van kolossale nieuwbouw (20 meter hoog) op de werf aan Hoogte Kadijk 145B

Petitie

Wij

liefhebbers van Amsterdam, bezorgd om verlies van cultureel erfgoed op de Kadijken in de Binnenstad

 

constateren

  • dat B&W inbreekt op de bescherming door Bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad van het rijksbeschermd stadsgezicht aan de Nieuwevaart op Oosterkerk, Museumwerf 't Kromhout, Entrepotdoksluis met ophaalbrug en pakhuis Vriesseveem
  • dat doet B&W via twee mini-ontwerpbestemmingsplannen voor de vergunning van een lucratief bouwproject.
  • dat dit bestaat uit een 20 meter hoge flat: Corten-roestplaat gevel, met 79 campuscontracten en 9 senior middenhuur en er vóór een 10 meter hoog vrije sector wooncomplex.

 

en verzoeken

Ontwerp-Bestemmingsplan Hoogte Kadijk 145B met 'Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad' af te keuren;

  • Bestem Museumwerf 't Kromhout niet tot 'industrie',
  • vergun geen hoogbouw in de bufferzone rond de grachtengordel als UNESCO werelderfgoed;
  • behoud de historisch gegroeide open zichtlijn op dit uniek stadslandschap, de laatste herinnering aan het maritiem verleden van de Kadijken en Oostelijke Eilanden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Onderteken petitie "Red historisch stadsgezicht" a.u.b. ook als 'burgerinitiatief' bij gemeente Amsterdam

Deze petitie staat nu ook ondertekenbaar online als burgerinitiatief op de website van de gemeente Amsterdam

De inhoud van dit burgerinitiatief "Red historisch stadsgezicht op Nieuwevaart, Entrepotdoksluis" bij de gemeente Amsterdam is vrijwel gelijk aan de petitie.

Maar het formeel-juridische verschil is, dat ondersteuningen van petities op petities.nl niet meetellen als handtekeningen onder een burgerinitiatief.

+Lees meer...

Want het ondersteunen van burger- en volksinitiatieven staat alleen open voor wie kiesgerechtigd is bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Daarom vraagt men u daar ter verificatie naast uw naam ook uw geboortedatum en adres.

Heeft het burgerinitiatief minimaal 200 ondersteuningen verworven, dan moet de gemeenteraad van Amsterdam inhoudelijk over dit onderwerp vergaderen. De indiener mag aan het begin van dat agendapunt kort het woord voeren.

Laten de raadscommissies met omwonenden en ondertekenaars in gesprek gaan, in dialoog! Aan het slot van dit burgerinitiatief "Red historisch stadsgezicht op Nieuwevaart, Entrepotdoksluis en Oosterkerk" op de gemeente website staat daarom het verzoek aan de gemeenteraad om een inspreekavond te houden.

Ondersteunt u dit burgerinitiatief a.u.b. ook met uw ondertekening?

Als alle ondertekenaars van deze petitie ook het burgerinitiatief steunen, is het minimaal aantal benodigde ondersteuningen daartoe, 200 stemmen, snel gehaald!

04-03-2021

Wijkcentrum d'Oude Stadt bericht over deze petitie tegen hoogbouwproject op Hoogte Kadijk 145B

Wijkcentrum d'Oude Stadt bericht over deze petitie tegen het hoogbouwproject op Hoogte Kadijk 145B in Amsterdam en wijst op het verwante volksinitiatief.

Een verwant volksinitiatief staat nu online onder de kop 'Erfpacht Hoogte Kadijk 145B' op de website van de gemeente Amsterdam met ondertekenbare burger- en volksinitiatieven. Dat houdt een verzoek in aan de gemeenteraad van Amsterdam om de erfpacht van het perceel grond aan de Hoogte Kadijk 145B terug te laten kopen door het College van B&W van Amsterdam hiertoe opdracht te geven .

+Lees meer...

Dan herkrijgt de gemeente Amsterdam de volle eigendom van de grond en kan de gemeenteraad zelf vrij beschikken, hoe dit terrein in de toekomst te ontwikkelen.

23-02-2021

Buurtorganisatie 1018: nieuwsbericht over Hoogte Kadijk 145B

Buurtorganisatie 1018 behartigt de belangen van buurtbewoners en hun actieve democratische participatie in postcodegebied 1018. Zij bericht over deze petitie, gericht tegen het hoogbouwproject op de Hoogte Kadijk 145B in Amsterdam..

23-02-2021