You, the petitioner
Kringloop verkleind

Red het Bewaarde Land in Meijendel

1689 signatures

Het Bewaarde Land is een plaats waar kinderen in 3 dagen spelenderwijs vertrouwd raken met de natuur. Leerzamer dan boeken, leuker dan een schoolreisje. Dit fantastische project loopt gevaar doordat Leiden de baan van de coördinator wil opheffen. Help ons om Leiden op andere gedachten te brengen.

Petition

We

Vrienden van het Bewaarde Land

 

observe

dat B&W van Leiden het voornemen heeft om de baan van Hugo, de coördinator van het Bewaarde Land in Meijendel, op te heffen (raadsvoorstel 11.0003 van 2011)

Dat zou het einde betekenen voor dit inspirerende project, dat door de jarenlange inzet van vele vrijwilligers tot stand is gekomen, en waar jaarlijks vele honderden kinderen de wonderen van de natuur beleven.

Wij zouden het heel erg vinden als het Bewaarde Land Meijendel zou stoppen

 

and request

de gemeente Leiden om te zorgen dat het Bewaarde Land in Meijendel kan blijven voortbestaan.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Leiden 
Petition desk:
Closing date:
10-03-2011 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Aad de Vette 
Organisation:
Vereniging Vrienden van het Bewaarde Land 

History

Signatures

I. van Duijvenbode
Oegstgeest
Moeder, een dag mee gedaan en ondekt hoe fantastisch het bewaarde land is
over 5 years
Nicoly van Wijk
Leiden
ouder en leerkracht
over 5 years
Inke Heiland
leiden
moeder van drie kinderen die graag naar het bewaarde land gaan
over 5 years
Rune van Ulden
Leiden
ik hou van het bewaarde land
over 5 years
L. Weber
Leiden
Mama van 2 jongens
over 5 years
corrie bocxe
zoeterwoude
moeder van 2 kinderen die er erg van genoten hebben!
over 5 years
Erik de Louwere
Leiden
Vader van 2 kinderen die ik nog jaren van het Bewaarde Land wil laten genieten.
over 5 years
M. Berkheij
Valkenburg (ZH)
Vader van twee en natuurliefhebber
over 5 years
Elize Boerman
Den Haag
docent biologie en moeder van 2 kinderen
over 5 years
Kristien Janssen
Leiden
moeder van inmiddels jong volwassen kinderen die het nog steeds over het bewaarde land hebben!
over 5 years
Bruno van Dunné
Voorschoten
oud-wethouder en bewonderaar Bewaarde Land
over 5 years
Ab van Bochove
Leiden
accordeonist
over 5 years

Updates

Earlier updates

Voortgangsbericht 2: Red het Bewaarde Land in Meijendel

Op 8 maart 2011 is onderstaande tekst als eerste voortgangsbericht verzonden naar alle ondertekenaars van deze petitie die aangegeven hebben op de hoogte gehouden te willen worden.

Aan allen die de petitie Red het Bewaarde Land in Meijendel ondertekenden,

Nogmaals dank voor de ondertekening van de petitie. Er zijn nu zo’n 1600 ondertekenaars :
http://petities.nl/petitie/redt-het-bewaarde-land-in-meijendel.

+Read more...

Dat is een duidelijk signaal!

Op donderdag 10 maart wordt het echt spannend. Dan beslist de gemeenteraad van Leiden over raadsvoorstel 11.0003 van Burgemeester en Wethouders. De opheffing van de baan van Hugo, de coördinator van het Bewaarde Land in Meijendel, is daar een onderdeel van. De kans is erg groot dat het voorstel met meerderheid van stemmen wordt aangenomen.

Maar de Partij voor de Dieren en GroenLinks zullen een motie indienen. Daarin vragen ze de gemeente om een structurele oplossing te vinden om het Bewaarde Land te laten voortbestaan.

De raadsvergadering is openbaar. Als je nieuwsgierig bent, dan kun je de raadsvergadering op de publieke tribune bijwonen vanaf 19:30 uur. Kun je de raadsvergadering niet bijwonen? De vergadering is ook te volgen (of na te kijken) op deze pagina:
http://gemeenteraad.leiden.nl/besluiten/live-uitzending

Diverse media hebben aandacht besteed aan deze kwestie. Heel treffend was het krantenartikel van Jos Knijnenburg in de Wassenaarder van 2 maart. Als je ooit nog eens iemand wilt uitleggen wat het Bewaarde Land is, dan kun je wellicht uit zijn stukje citeren:
http://www.bewaardeland.nl/downloads/2011-03-02-artikel-De-Wassenaarder.pdf

Met vriendelijke groeten,

Aad de Vette

namens de Vereniging Vrienden van het Bewaarde Land
www.hetbewaardeland.nl

 

voortgangsbericht 1

Op 16 februari 2011 is onderstaande tekst als eerste voortgangsbericht verzonden naar alle ondertekenaars van deze petitie die aangegeven hebben op de hoogte gehouden te willen worden.

 

Aan allen die de petitie tekenden,

Hartelijk dank voor het tekenen van de petitie “Red het Bewaarde Land in Meijendel”. Gelukkig zijn er veel mensen die weten hoe leuk en hoe zinvol het Bewaarde Land is en dat het belangrijk is dat het blijft bestaan.

+Read more...

Tot nu toe zijn er al bijna duizend ondertekenaars.

Veel mensen weten niet dat iedereen de petitie mag tekenen, grote mensen maar ook kinderen. Dus ook als vader al heeft getekend, dan mogen moeder en de kinderen ook nog tekenen. Hoe meer namen onder de petitie staan hoe beter! Iedere ondertekenaar moet wel een eigen e-mailadres hebben, voor de bevestigingsemail.

Klik hier om nog een paar namen toe te voegen :
 http://petities.nl/petitie/redt-het-bewaarde-land-in-meijendel.


Aanstaande donderdag 17 februari gaan we deze petitie namens alle ondertekenaars aanbieden aan de gemeente Leiden. Om 20:45 uur spreken we in tijdens een vergadering van de commissie Werk en Financiën van de gemeente Leiden. De volledige inspraaktekst staat hieronder :


Geachte commissie,

Mijn naam is Aad de Vette. Ik sta hier als vertegenwoordiger van de Vrienden van het Bewaarde Land.

- Wij zijn ouders, opa’s, oma’s , ooms, tantes en buren van kinderen die naar het Bewaarde Land zijn geweest en die daar zóó enthousiast van terug kwamen.

- Wij staan vierkant achter de doelstelling van het Bewaarde Land waarin staat : “dat het bij kinderen en grote mensen verwondering wil wekken voor de rijkdom en veelzijdigheid van de natuur, besef ontwikkelen van de verbondenheid en wederzijdse afhankelijkheid van mens en natuur, en respectvol gedrag bevorderen tegenover het leven in al zijn verschijningsvormen: planten, dieren en mensen, landschappen en ecosystemen, en de aarde als geheel”.

- Wij zijn in het Bewaarde Land geweest en hebben gezien hoe kinderen in 3 dagen vertrouwd zijn geraakt met de natuur. Daar kan geen lespakket en geen schoolreisje tegenop.

- Wij zijn geraakt door het enthousiasme en de inzet van de tientallen vrijwilligers, uit alle lagen van de bevolking, zonder wie dit programma niet mogelijk zou zijn.

- Wij hebben grote waardering voor de professionaliteit, het geduld en het enthousiasme van de huidige coördinator, naar kinderen, volwassenen en organisaties.

- Wij steunen het Bewaarde Land programma met donaties, voor bijv. kleine gebruiksartikelen of en EHBO-training voor wachters, maar we kunnen helaas niet het salaris van een coördinator opbrengen.

- Wij zouden het heel erg vinden als dit soepel draaiende en zeer nuttige project, dat door de jarenlange inzet van velen tot stand is gekomen, door een kleine bezuiniging zou stoppen.

- Wij vragen de gemeente Leiden om deze baan voort te zetten.


Met vriendelijke groeten,

Aad de Vette

namens de Vereniging Vrienden van het Bewaarde Land

www.hetbewaardeland.nl


vereniging Vrienden van het Bewaarde Land