You, the petitioner
Download

Red en steun Diergaarde Blijdorp

2,578 signatures

Diergaarde Blijdorp verkeert momenteel in financiële moeilijkheden vanwege de coronacrisis. Daarom willen alle Blijdorp-liefhebbers dat de gemeente Rotterdam tijdelijk financiële steun gaat bieden aan een Rotterdams icoon als Diergaarde Blijdorp, om zo Blijdorp door de crisis heen te loodsen.

Petition

We

Blijdorpfans, dieren, dierentuinliefhebbers, Rotterdammers

 

establish that:

  • Dat Diergaarde Blijdorp in financiële moeilijkheden zit vanwege de coronacrisis en mogen ze van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond maar 40% bezoekerscapaciteit toelaten.
  • Daardoor missen ze dus 60% van de bezoekersinkomsten.
  • Ook moest Diergaarde Blijdorp 2,5 maand tijdelijk sluiten vanwege de coronacrisis, waardoor ze dus ook in die maanden inkomsten verloren hebben.
  • Doordat ze dus minder inkomsten hebben, heeft Blijdorp besloten om een reorganisatie uit te voeren, waardoor een kwart van het personeel ontslagen is, vooral personeel voor bezoekers zijn ontslagen.
  • Ook heeft Blijdorp besloten om tijdelijk te stoppen met het financieren van wereldwijde natuurbehoudsprojecten.
  • Diergaarde Blijdorp zet zich in voor natuurbehoud wereldwijd, is een educatief en duurzaam bedrijf, en met het nieuwe Masterplan 2030 wilt Diergaarde Blijdorp weer toekomstbestendig worden, en educatie, natuurbehoud en duurzaamheid zijn belangrijke doelen van dat Masterplan.
  • Zo wil Diergaarde Blijdorp met het Masterplan jaarlijks een miljoen euro bijdrage aan natuurbehoudsprojecten, willen ze als organisatie een vooraanstaande rol hebben op het gebied van natuur- en milieueducatie. In 2030 wilt Blijdorp 100% CO2 neutraal worden en de reductie van hun eigen restafval met 90% verlagen.

 

and request

om tijdelijke financiële steun te geven aan Diergaarde Blijdorp, want Diergaarde Blijdorp is een icoon voor Rotterdam.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-23 
Lead petitioner:
Dustin van den Hoven 
Website:

History

Signatures