U, de petitionaris

Red ecologische boerderij De Boterbloem in A'dam-Osdorp

4.737 ondertekeningen

In 2009 hebben wij o.a. door deze petitie kunnen zorgen dat de Boterbloem kon blijven voortbestaan. Op dit moment worden wij opnieuw bedreigd omdat SADC (Schiphol Area Development Company) wederom van onze akkers een bedrijfsterrein wil maken. Volg ons via facebook

Petitie

Wij

een groep verontruste burgers die begaan zijn met het lot van ecologische zorgboerderij De Boterbloem aan de rand van Amsterdam Osdorp

 

constateren dat:

dat Schiphol Area Development Company in samenwerking met het Stadsdeel Nieuw West en het College van B&W van plan is om op het terrein van De Boterbloem in de Lutkemeerpolder een bedrijventerrein te vestigen. De zorgboerderij, waar dagbesteding wordt geboden aan psychiatrische patiënten en waar ecologische producten verbouwd worden, zou weg moeten.

 

en verzoeken

  • de plannen te heroverwegen, omdat in Amsterdam en omstreken de komende jaren nog voldoende keuze is op andere bedrijventerreinen en ontwikkellokaties. De monitor van Plabeka spreekt van een overschot van 3,4 tot 5,1 miljoen m2 tot 2030!

  • De Boterbloem moet blijven, en het plan moet zodanig gewijzigd worden dat het terrein van De Boterbloem niet bebouwd kan worden, zodat de unieke boerderij behouden kan blijven voor de burgers van de stad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2018 
Petitionaris:
Trijntje Hoogendam 
Organisatie:
Ecologische zorgboerderij De Boterbloem Amsterdam 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Er op of eronder voor De Boterbloem!

De komende weken is het er op of eronder voor De Boterbloem. Enerzijds heeft de raad unaniem een motie aangenomen dat er zoveel mogelijk behouden moet blijven, dit zullen ze 3 oktober bespreken.

+Lees meer...

Anderzijds volhardt de eigenaar GEM Lutkemeer BV dat de akkers ontruimd moeten worden. Meer hierover kunt u lezen in onze nieuwsbrief. klik hier

Wilt u regulier opde hoogte gehouden worden? Stuur dan een mail aan deboterbloem@kpnplanet.nl en ontvangt twee a driewekelijks een korte nieuwsbrief met de stand van zaken en geplande activiteiten. Daarnaast zijn er vele andere organisaties opgestaan die het bebouwen van dit deel van de Lutkemeerpolder willen stoppen. Zij zijn te vinden op behoud Lutkemeer en organiseren o.a. een 'kampeer in de lutkemeer' op 14,15 en 16 september om aandacht te vestigen op de problematiek. Wees welkom!

Nogmaals dank voor uw steun!

Biologische Boerderij de Boterbloem Lutkemeerweg 262-b

020-610 08 21

24-08-2018

Noodkreet!

Heeft u het al gedaan, dank, zo niet, laat uw hartekreet achter op: reddeboterbloem.wordpress.com/

.

27-02-2018

Gemeente zet grof geschut in: De Boterbloem moet met de grond gelijk worden gemaakt!

Op vrijdag 30 november heeft SADC een brief gestuurd waarin zij eisen dat de akkers uiterlijk 14 december leeg opgeleverd moeten worden. Daarnaast vorderen ze nu ook ontruiming van erf en boerderij indien er geen overeenstemming komt.

+Lees meer...

Actiecomité red de Boterbloem maakt ernstig bezwaar tegen deze gang van zaken. Met deze opzegging worden harde toezeggingen genegeerd, die zowel door het Dagelijks Bestuur en de Stadsdeelraad van Osdorp en Nieuw-West zijn gedaan. Opnieuw zoeken wij de publiciteit, omdat wij ons inmiddels ernstig afvragen of hier wel wordt voldaan aan het beginsel van behoorlijk bestuur. Wij vragen uw steun op de volgende manier: deel de mogelijkheid deze petitie te tekenen in uw netwerk, want lang niet iedereen is op de hoogte van ons lot. Daarnaast vragen wij u contact op te nemen met lokale (of landelijke) bestuurders van diverse politieke partijen. Hun email adressen zijn online te raadplegen en in verkiezingstijd beantwoorden zij vast graag uw kritische vragen over het 'dossier Boterbloem'. Ook kunt u uw pen ter hand nemen en een ingezonden brief sturen naar een krant, of een journalist uit uw netwerk vragen aandacht aan onze strijd te schenken. Mocht u willen dan kunt u zich ook aanmelden bij de actiegroep, 'Boterbloem Alarm', die als het er op aan komt op het land de graafmachines gaat tegenhouden, voor het oog van de wereldpers. Voor dat doel is een whats app groep opgericht, laat het ons weten en wij voegen u toe. Want als het dorpje van Asterix en Obelix, wij houden stand....

04-12-2017