You, the petitioner
Bdbc81ad 34b1 4768 a6ea ebc8c94966a2

Red de terrasboot van café P96

4.716 signatures

Gemeente Amsterdam wil de terrasboot van café P96 na bijna 40 jaar sluiten. Wij vinden dat deze unieke plek met haar belangrijke sociale functie niet verloren mag gaan. Dit mogen wij niet laten gebeuren, want zonder terrasboot kan café P96 niet voortbestaan en is de Jordaan een buitenruimte armer.

Petition

We

Vrienden, buurtgenoten, gasten en sympathisanten van familiebedrijf café P96.

 

observe

  • Dat de terrasboot van café P96 er sinds 1983 ligt en hiermee de oudste terrasboot van Amsterdam Centrum is.

  • Dat de terrasboot door vele buurtbewoners wordt gebruikt als buitenruimte en hierdoor de sociale, verbindende en recreatieve mogelijkheden van de terrasboot optimaal worden benut.

  • Dat de terrasboot door gasten uit binnen- en buitenland al jarenlang een zeer hoge waardering krijgt en als een unieke plek in Amsterdam wordt beschouwd.

 

and request

de terrasvergunning te verlenen, zodat café P96 kan blijven voortbestaan en dit unieke plekje in Amsterdam behouden blijft.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Lead petitioner:
Edmée De Waal van Veen 
Organisation:
Café P96 

History

Signatures

Updates

Het Parool Opinie: ‘Lever maatwerk, geef de terrasboot van café P96 een vergunning’

De terrasboot van café P96 mag niet dicht, betogen Bas van der Sande en Guido Frankfurther. Zij steunen het café, dat dinsdag bijna 7000 handtekeningen voor zijn behoud aan de gemeente overhandigt.

+Read more...
24-08-2020

Het Parool: Na bijna 40 jaar dreigt sluiting terrasboot café P96

Geen vergunning, maar sinds 1983 gedoogd door de gemeente: de terrasboot voor de deur van café P96 in de Jordaan. Nu dreigt de dekschuit alsnog te moeten verdwijnen.

+Read more...

Het café P96 kocht de terrasboot voor hun deur aan de Prinsengracht in 1983. Een vergunning heeft (...) lees verder

16-07-2020