U, de petitionaris
Ohk horizontaal grijswaarden

Red de Oude Helenakerk Aalten

630 ondertekeningen

Aan iedereen die de Oude Helenakerk in Aalten een warm hart toedraagt. Wij willen voorkomen dat het kerkbestuur de Oude Helenakerk (OHK) uit handen geeft. Behoud dit eeuwenoude erfgoed, in het hart van Aalten, als Godshuis, plek voor bezinning, ontmoeting en cultuur.

Petitie

Wij

Inwoners van Aalten / Leden van de Protestantse Gemeente / OHK-Groep en Restauratiefonds

 

constateren

  • Het kerkbestuur wil de Oude Helenakerk afstoten en investeren in de Zuiderkerk.
  • Het kerkbestuur overlegt met de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) over eigendomsoverdracht, zonder onderzoek naar andere opties.
  • In tegenstelling tot de Zuiderkerk, drukken de onderhoudskosten van de OHK niet op de begroting van de kerkgemeente aangezien subsidies en bijdragen van het Restauratiefonds die kosten dekken.
  • Overdracht aan de SOGK zorgt voor hoge kosten voor de Prot. Gem. Aalten: “bruidsschat”, kosten voor het multifunctioneel maken, huurkosten.

 

en verzoeken

Het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Aalten (PGA) om: - De Oude Helenakerk als Godshuis in het centrum van Aalten tezamen met Elim in eigendom te houden. - Het onderhoud, beheer en de exploitatie onder te brengen in een lokale stichting in samenwerking met het bestaande Restauratiefonds. - Het kerkgebouw in te richten voor multifunctioneel gebruik voor alle burgers van Aalten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
kerkbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
15.10.2020 
Petitionaris:
Harm Veldhuis 
Organisatie:
Groep Oude Helenakerk (OHK-Groep) en Restauratiefonds Oude Helenakerk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

de Gelderlander bericht: Aaltens verzet tegen verlies van Helenakerk

*Het gaat [...] om behoud van de kerk èn het daarnaast gelegen gebouw Elim. De Helenakerk kan multifunctioneler worden gebruikt, Elim kan een functie krijgen in het Aaltense jongerenwerk.

+Lees meer...

Een lokale stichting zorgt dan voor beheer en exploitatie.*

Lees het artikel door Sjoerd van der Werf over het 'Aaltens verzet tegen verlies van de Oude Helenakerk HIER

22.07.2020

De Gelderlander bericht: Aaltens verzet tegen verlies van Helenakerk

"*Het gaat [...] om behoud van de kerk èn het daarnaast gelegen gebouw Elim. De Helenakerk kan multifunctioneler worden gebruikt, Elim kan een functie krijgen in het Aaltense jongerenwerk.

+Lees meer...

Een lokale stichting zorgt dan voor beheer en exploitatie.

Lees het artikel door Sjoerd van der Werf over het 'Aaltens verzet tegen verlies van de Oude Helenakerk HIER

22.07.2020

Nog een lezersreactie in Aalten Vooruit

In de rubriek 'Lezers schrijven' van Aalten Vooruit reageert Wim Hoitink over de gang van zaken: De voorzitter van de kerkenraad schrijft, als reactie onderaan het stuk in Aalten Vooruit, dat de kerkenraad niet via de lokale, sociale of landelijke media inhoudelijk wil reageren; dat moet via de eigen kanalen van de kerk. Dat klinkt logisch, maar is wrang, want dat is nu juist wat de OHK-groep vanaf het begin heeft gedaan! En de onvrede gaat ook niet om de uiteindelijke keuze die de kerk maakt, maar om de weg er naartoe.

Lees zijn reactie HIER.

22.07.2020