U, de petitionaris
011

Red de Hout, stop bomenkap in de Alkmaarderhout

1.377 ondertekeningen

Stop dreigende bomenkap in het oudste stadspark van Nederland! Op 6 november j.l. heeft de gemeente Alkmaar aan Noordwest Ziekenhuis een kapvergunning verleend voor het kappen van bomen in de Westerhout, het natuurdeel van de Alkmaarderhout. Zo ver mogen we het niet laten komen. Teken deze petitie als je de Westerhout wilt redden en beschermen en deel het met je vrienden. Van Alkmaarders en hun Hout de Victorie!

Petitie

Wij

Burgers van Alkmaar en liefhebbers van de Alkmaarse Hout

 

constateren

  • dat het college een omgevingsvergunning heeft verleend aan Noordwest Ziekenhuis voor het kappen van bomen, kadastrale sectie e, perceelnummers 6468 en 6491, Alkmaar;

  • dat op die locatie is gelegen de Westerhout, het natuurdeel van de Alkmaarderhout;

  • dat behoud van de Westerhout past bij het beleid van de gemeente Alkmaar om het aanwezige groen te behouden en te versterken, zoals vastgelegd in het Groenbeleidsplan 2017-2027 en verder uitgewerkt in het plan “kansen voor biodiversiteit” van 8 oktober 2019. In dat plan wordt de Alkmaarderhout als een biodiversiteitshotspot aangemerkt.

 

en verzoeken

het college van B&W van de gemeente Alkmaar om omgevingsvergunning(en) die is of zijn verleend voor het kappen en/of verplaatsen van bomen in de Westerhout in te trekken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Alkmaar 
Petitieloket:
Einddatum:
15-01-2019 
Petitionaris:
Stichting Red de Hout 
Organisatie:
Stichting Red de Hout 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen