You, the petitioner
011

Red de Hout, stop bomenkap in de Alkmaarderhout

1,377 signatures

Stop dreigende bomenkap in het oudste stadspark van Nederland! Op 6 november j.l. heeft de gemeente Alkmaar aan Noordwest Ziekenhuis een kapvergunning verleend voor het kappen van bomen in de Westerhout, het natuurdeel van de Alkmaarderhout. Zo ver mogen we het niet laten komen. Teken deze petitie als je de Westerhout wilt redden en beschermen en deel het met je vrienden. Van Alkmaarders en hun Hout de Victorie!

Petition

We

Burgers van Alkmaar en liefhebbers van de Alkmaarse Hout

 

establish that:

  • dat het college een omgevingsvergunning heeft verleend aan Noordwest Ziekenhuis voor het kappen van bomen, kadastrale sectie e, perceelnummers 6468 en 6491, Alkmaar;

  • dat op die locatie is gelegen de Westerhout, het natuurdeel van de Alkmaarderhout;

  • dat behoud van de Westerhout past bij het beleid van de gemeente Alkmaar om het aanwezige groen te behouden en te versterken, zoals vastgelegd in het Groenbeleidsplan 2017-2027 en verder uitgewerkt in het plan “kansen voor biodiversiteit” van 8 oktober 2019. In dat plan wordt de Alkmaarderhout als een biodiversiteitshotspot aangemerkt.

 

and request

het college van B&W van de gemeente Alkmaar om omgevingsvergunning(en) die is of zijn verleend voor het kappen en/of verplaatsen van bomen in de Westerhout in te trekken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Alkmaar 
Petition desk:
Closing date:
2019-01-15 
Lead petitioner:
Stichting Red de Hout 
Organisation:
Stichting Red de Hout 
Website:

History

Signatures