You, the petitioner
Haarlemmerpoort stempel sign

Red de Haarlemmerpoort!

3,383 signatures

Voorkom dat het Haarlemmerplein een tweede Leidseplein wordt! Woningcorporatie Ymere wil in de Haarlemmerpoort 700m2 horeca tot 3 uur 's nachts en dure woningen. Naar pleinbewoners wordt niet geluisterd. De gemeente Amsterdam en Ymere moeten met de buurt werken aan een buurtvriendelijk alternatief.

Petition

We

Bewoners Haarlemmerpoort en omwonenden van het Haarlemmerplein

 

observe

dat sociale woningen verdwijnen voor toerisme en horeca. Zo ook in de Haarlemmerpoort. Ymere wil 700m2 horeca met openingstijden tot 3 uur ’s nachts. De omgeving van de poort wordt terras; vrije ruimte wordt privé. Boven de poort komen dure koop- of vrije sectorwoningen. Belangen van pleinbewoners moeten wijken. Ja, de Haarlemmerpoort heeft onderhoud nodig. Wij zijn niet tegen verandering, maar willen dat het plein van en voor de buurt blijft.

 

and request

We willen dat de belangen van bewoners en omwonenden meegenomen worden. Bewoners van Poort en Plein willen gezamenlijk met gemeente Amsterdam en woningcorporatie Ymere werken aan een buurtvriendelijk alternatief. Met deze petitie willen we de gemeente Amsterdam en woningbouwcorporatie Ymere oproepen om gehoor te geven aan dit verzoek.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2016-06-25 
Answer expected:
2016-07-05 
Lead petitioner:
John van Bodegom 
Organisation:
Bewoners Haarlemmerpoort en omwonenden van het Haarlemmerplein 
Website:

History

Signatures