U, de petitionaris
Otto

Red de grijze afvalcontainer in Hengelo, OV

3.844 ondertekeningen

Teken deze petitie om ervoor te zorgen dat de gemeente Hengelo het onzalige plan van gedwongen stort in ondergrondse containers terugdraait. Laat ouderen en gehandicapten die de gemeente met dit beleid in de kou laat staan niet stikken!

Petitie

Wij

De bezorgde burgers in de gemeente Hengelo, Overijssel

 

constateren

Dat u het nieuwe afvalbeleid wilt invoeren met drogredenen en u daarmee tevens de zelfstandigheid schaadt van ouderen, alleenstaanden, gehandicapten en anderszins beperkte burgers.

 

en verzoeken

  • Geen halfbakken systemen in te voeren die hele groepen burgers benadelen, zonder daarvoor een oplossing te bieden.

  • Geen verplichte stort in containers op te leggen maar keuze te bieden.

  • Niet de grijze afvalcontainers in te nemen tenzij op verzoek, op individuele basis.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Hengelo Ov. 
Petitieloket:
Einddatum:
30-05-2017 
Antwoord verwacht:
14-06-2017 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Everwijn Overberg 
Organisatie:
Urubin.com 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Onze actie krijgt media aandacht van Omroep Max!

Enkele bezorgde inwoners van Hengelo hebben omroep Max getipt om aandacht te gaan schenken aan het onzalige afvalbeleid van de gemeente Hengelo. Vandaag werd ik gecontacteerd door een medewerkster van omroep Max over de actie Red de grijze afval container.

+Lees meer...

Helaas was ik niet beschikbaar voor een face to face interview(werd me wel aangeboden, waarvoor dank!)

Enfin, ze waren vandaag in Hengelo om het onderwerp te behandelen, en morgenavond 17/03/2017 om 18:30 op NPO 2 kunt u het resultaat bekijken!

16-03-2017

Vandaag was het zover, de beelden van het debat van Hengelo’s Peil werden gepubliceerd en zoals beloofd kunt u de uitzending hieronder op deze pagina bekijken. Zoals u in het voorgaande artikel al kon lezen was het een positief gebeuren(voor de details, hier kunt u het betreffende artikel nalezen).

+Lees meer...

Opnieuw werd voor mij de actie bereidheid van Hengelo tegen dit onzalige beleid duidelijk en wel zo dat van een aantal aanwezige raadsleden de schellen van de ogen vielen. Er zijn nog meer ontwikkelingen waarover we onder de video verder gaan maar bekijkt u eerst zelf even de uitzending zodat u ook weet waar we het over hebben.

Bekijk de uitzending hier

16-03-2017

Onze actie is opgepikt door TC Tubantia!

HENGELO - Steeds meer Hengeloërs verzetten zich tegen het plan van de gemeente om inwoners zelf hun restafval te laten wegbrengen naar een ondergrondse container. Er ligt inmiddels een petitie voor behoud van de grijze container en een groep ouderen heeft om een gesprek met de gemeente gevraagd.

Hengeloër Everwijn Overberg is op petitie.nl de actie ‘Red de grijze afvalcontainer’ gestart en hoopt op zoveel mogelijk steun.

+Lees meer...

Zijn doel is om handtekeningen te verzamelen zodat kan worden afgedwongen dat Hengeloërs de keuze krijgen: het wegbrengen van afval naar de ondergrondse container óf het behoud van de grijze ton.

Lees verder

01-03-2017