U, de petitionaris

Red de bieb in Hillegersberg en Schiebroek

485 ondertekeningen

De gemeenteraad van Rotterdam neemt op 17 maart 2011 een besluit over sluiting van de bibliotheekvestigingen in Hillegersberg en Schiebroek (deelgemeente van Rotterdam). Het ziet ernaar uit dat beide vestigingen gesloten gaan worden.

Petitie

Wij

bewoners van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en de tevens aldaar gevestigde basisscholen, peuterspeelzalen, seniorencentra, bewonersorganisaties, wijk- en culturele centra.

 

constateren

De gemeenteraad van Rotterdam neemt op 17 maart 2011 een besluit over sluiting van de bibliotheekvestigingen in Hillegersberg en Schiebroek. Het ziet ernaar uit dat beide vestigingen gesloten gaan worden. De bibliotheek is een basisvoorziening! Wanneer beide vestigingen worden gesloten, zullen de bewoners van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek (40.000 inwoners) aangewezen zijn op de centrale bibliotheek in het stadscentrum. Vooral ouderen en minder mobiele bibliotheekbezoekers, maar ook kinderen zullen worden getroffen. De bieb is heel belangrijk voor het basisonderwijs en voor de taalontwikkeling van kinderen. Ook zijn de peuterspeelzalen de dupe van de bezuinigingsplannen. Voor veel leners zal de drempel te groot worden om nog te gaan lenen. De alternatieven die geboden worden, zoals de bibliobus of boekenautomaten, kunnen niet in de plaats treden van een persoonlijk bezoek aan de bieb. De bibliotheken in Hillegersberg en Schiebroek zijn goed bezochte vestigingen, waar niet alleen veel boeken worden uitgeleend. Het is ook een ontmoetingsplek voor veel mensen, een plek waar men kranten en tijdschriften kan lezen. En niet onbelangrijk: de uitstekende bibliotheekmedewerkers die je met raad en daad helpen!

 

en verzoeken

De handtekeningen worden aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder mevrouw Laan, voordat de gemeenteraad op 17 maart a.s. een besluit neemt.

Wij verzoeken het College van B&W en de gemeenteraad dringend om de wijkbibliotheek van Hillegersberg en Schiebroek open te laten.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
11-03-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Inge Overkleeft 
Organisatie:
actiecomit√© RED DE BIEB 

Geschiedenis

Ondertekeningen