U, de petitionaris
Eiken raadshuisplein 20231001 121422

Red de 24 bomen, waarvan een deel monumentaal, bij het Raadhuisplein in Haren

667 ondertekeningen

Momenteel zijn er plannen om op het Raadhuisplein in Haren 25 luxe appartementen en parkeerplaatsen te verwezenlijken, waarvoor 24 bomen moeten wijken, inclusief monumentale bomen zoals de vijf eiken en een plataan. Deze zijn tussen de 30 en 80 jaar oud en hebben ecologisch gezien een grote waarde.

Petitie

Wij

Boomwachters Groningen, de inwoners en bezorgde burgers van Haren en de gemeente Groningen

 

constateren dat:

  • het plan van de gemeente (Vitamine G) waarin staat dat de boom, gewaardeerd en essentieel voor de klimaattransitie, beschermd moet worden.
  • Dit houdt ook in dat er gestreefd moet worden naar natuurinclusief bouwen.
  • Het plan om het Raadhuisplein te herinrichten staat haaks op deze visie en voorziet uitsluitend in economisch gewin voor projectontwikkelaar Explorius, bouwbedrijven en woningcorporatie Nijestee.
  • Het gaat om het hart van de Groene Parel van het Noorden.
  • Boomwachters Groningen en veel bewoners hebben hun ongenoegen geuit over deze plannen, waarbij essentiĆ«le bomen worden verwijderd
  • Deze bomen hebben tientallen jaren nodig gehad om uit te groeien tot een dergelijke monumentale status.

 

en verzoeken

de gemeente haar plannen te heroverwegen zodat zij haar belofte om het stadsbos te behouden en natuurinclusief te bouwen nakomt, vooral op deze symbolische plek.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
12-03-2024 
Petitionaris:
Kristin McGee 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bomen werken samen met elkaar. Mensen of organisaties voor Bomen kost dat veel moeite, maar kan wel.

BoomwachtersGroningen zijn niet de initiatiefnemers van acties voor behoud van de bomen op en aan het Haderaplein in Haren/Groningen. In tegendeel.

+Lees meer...

Er was en is veel langer verzet tegen een megalomaan bouwplan waaraan de vorige gemeente na gedwongen fusie met Groningen zich met een vrijwel onrechtmatige aanbesteding in 2017 zou hebben gebonden en die de Gemeente Groningen voorafgaande aan de fusie zou hebben" overgenomen"Het betreft een fout plan, fout aanbesteed, het plan gaat uit van maximalisatie van onroerend goed en niet van het zo maximaal mogelijk groen houden en bevorderen van dit essentiele plein. Met groene gordijnen en schimmenspel komt de gemeente Groningen niet meer weg. Bomenridders Groningen, actief sinds begin 2016 steunen en steunden de acties van om -en aanwonenden voor behoud van alle bomen en zeer beperkte bouw die daadwerkelijk en aantoonbaar " natuurinclusief"worden kan als de gemeente eindelijk de goede kant op gaat en niet maximaal verzet op juridisch en publicitair terrein met inzet van veel hard en koud geld inzet. KAPPEN MET KAPPEN. KEIK EEN IJK( februari2016). Bomenridders Groningen.

14-12-2023

Actie vrijdagmiddag 15:00 - Raadshuisplein Haren

Kom je a.s. vrijdagmiddag (15:00-17:00u) helpen flyeren in het centrum van Haren? Door een geplande herinrichting van het Raadhuisplein, moeten 24 volwassen bomen wijken, waaronder ook een aantal monumentale eiken Lees meer op onze website en meld je aan via info@boomwachtersgroningen.nl.

+Lees meer...

We stellen je hulp zeer op prijs.

13-12-2023