U, de petitionaris
A5 flyer 15 jaar rotterdam swim 2022 demonstratie

Red 15 jaar Rotterdam Swim

70 ondertekeningen

De oudste stadszwemtocht van Nederland mag niet doorgaan. Voor de eerste keer in onze geschiedenis mogen wij niet bij daglicht zwemmen en daardoor mag de jubileumeditie 15 jaar Rotterdam Swim niet doorgaan.

Petitie

Wij

zwemmers en medestanders

 

constateren dat:

  • Al sinds 2008 probeert de gemeente Rotterdam de Rotterdam Swim tegen te houden.
  • Vorig jaar maakte de gemeente Rotterdam het zelfs zo erg dat zij twee maanden voor 14 jaar Rotterdam Swim het aantal gevraagde startbewijzen van 250 terugbracht tot 30.
  • Dit jaar hield de gemeente Rotterdam de vergunning 297 dagen tegen en toen wij uiteindelijk op 22 juni aan tafel zaten was het eerste dat men zei: "je mag op de laatste zondag van augustus niet zwemmen."
  • Wij willen wel zwemmen, wij willen zwemmen in de Coolhaven, wij willen zwemmen rond het Noordereiland. Wij hebben al 14 jaar aangegeven dit veilig te kunnen doen en wij hopen volgend jaar weer de Rotterdam Swim te kunnen organiseren.

 

en verzoeken

dat er weer overdag mag worden gezwommen. Red 15 jaar Rotterdam Swim!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Petitionaris:
Erik van Loon 
Organisatie:
Stichting Aquarius 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rotterdam Make It Unhappen

Heb jij je zwembroekje al klaar gelegd voor het WK #droogzwemmen. De #demonstratie begint vandaag om 19:00.

+Lees meer...

Wij doen het dit jaar allemaal Unhappen! Wij starten vanuit het water, gaan dan tegen de zwemrichting in 3 km #droogzwemmen en bij de finish duiken we weer in het water! www.rotterdamswim.com p.s. ik verwacht veel politie en ik hoop stiekem dat de ME met het waterkanon komt voor extra veel waterplezier

28-08-2022