U, de petitionaris

Rechten Voor Vaders (RVV)

14 ondertekeningen

Meer rechten voor vaders. Om hun kinderen regelmatig te zien. Sneller een gerechtelijk bevel voor een vaderschapstest (DNA) krijgen bij onduidelijkheid. Meer mogelijkheden voor voogdij of co ouderschap, zonder dat de moeder alle rechten behoud.

Petitie

Wij

Ouders, het zij vaders of moeders, met of zonder jonge kinderen, kinderen, alleenstaande ouders.

 

constateren

Moeders hebben in ons land veel rechten ten opzichte van hun kinderen, Gelukkig! Vaders daarentegen nauwelijks, en daar zou eens verandering in moeten komen.

De aanvraag van een vaderschap test, en als de moeder weigert een gerechtelijk bevel voor een vaderschapstest, zou geen maanden mogen duren. En nog belangrijker, een vader moet niet inneens maanden bij zijn kinderen vandaan gehouden worden!

 

en verzoeken

herziening inzake de weinige rechten voor vaders wat betreft het aantonen van hun ouderschap, voogdij en cöouderschap. Door het ontbreken van die rechten tot nu toe is het mogelijk dat vaders hun kinderen, variërend in leeftijdscattegorie van 0 tot 16, hun kind lange tijd niet zien. Vaak worden de mogelijkheden hen afgenomen door moeders, die verhoudingsgewijs veel meer rechten hebben. Ik vraag gelijke rechten voor vaders en moeders.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
31-07-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Serena rodenburg 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.