U, de petitionaris
220214 manifest final liggend klein

Realiseer het recht op werk voor iedereen

105 ondertekeningen

Iedereen heeft recht op werk volgens het VN-verdrag Handicap. De overheid is verantwoordelijk hiervoor. Sociaal ondernemers nemen het initiatief om werk toegankelijk te maken voor iedereen. Rutte IV, maak er werk van! #Hetkanwel

Petitie

Wij

burgers en bondgenoten voor een sociale en solidaire economie

 

constateren dat:

  • Iedereen heeft recht op werk volgens het VN-verdrag Handicap. Het erkent het recht op werk in gelijkheid met anderen. De overheid waarborgt en bevordert de verwezenlijking van het recht op werk.

  • Dat werkt niet voor iedereen. In de praktijk blijkt dat de toegang voor veel mensen er niet of onvoldoende is: zij tellen niet mee of passen niet in een regeling. Dit kan en moet anders.

  • Sociaal ondernemers nemen het initiatief om werk toegankelijk te maken voor iedereen. Een kanteling van niche naar norm vraagt om een overheid als bondgenoot en breekijzer.

 

en verzoeken

sta in voor de sociale en solidaire economie, werk samen en neem de verantwoordelijkheid om het recht op werk van VN-verdrag Handicap waar te maken.

Rutte IV maak er werk van! #Hetkanwel

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2022 
Petitionaris:
Stichting De Omslag 
Organisatie:
stichting De Omslag 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen