U, de petitionaris
Post petitie %281024 x 1024 px%29 %281%29

Realiseer een eerlijk debat en open dialoog over de omgang met paarden

19.415 ondertekeningen

Steeds vaker zien wij dat dierenactivisten met onjuiste informatie media en politiek willen overtuigen van eenzijdige en extremistische standpunten. Hierdoor ontstaat een onjuist beeld over de omgang met paarden. En dat raakt ons. Wij willen een eerlijk debat. Jij toch ook?

Petitie

Wij

Paardeneigenaren en -liefhebbers

 

constateren dat:

  • Dat dierenactivisten steeds vaker met verdraaide feiten de politiek en maatschappij willen overtuigen van hun eenzijdige en extremistische standpunten.

  • Dat hierdoor een onjuist beeld ontstaat over de omgang met paarden.

  • Dat dit een eerlijk en transparant debat en open dialoog in de weg staat.

  • Dat dierenactivisten een polariserende en stigmatiserende invloed hebben.

 

en verzoeken

  • Om aangeleverde informatie op feiten en context te blijven controleren

  • Hoor en wederhoor toe te passen

  • Een eerlijk debat en open dialoog te faciliteren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Sectorraad paarden jaagt petitie opnieuw aan

Begin juni stond de teller op zo’n 17.500 handtekening voor de petitie die oproept tot een open dialoog en eerlijk debat over de omgang met paarden. De Sectorraad Paarden jaagt de petitie opnieuw aan met als doel minimaal 30.000 handtekeningen op te halen.

+Lees meer...

Na de zomer zal de petitie aangeboden worden aan de Tweede Kamer.

Met de val van het kabinet en het vooruitzicht van nieuwe verkiezingen wordt de oproep vanuit de paardensector des te belangrijker. Regelmatig verschijnt eenzijdige berichtgeving over onze paardensector in de media. Verdraaide feiten worden gepresenteerd als werkelijkheid met als doel: het houden van paarden (en alles eromheen) via wet- en regelgeving aan banden leggen. Als het ooit zover kom en het houden van paarden wordt verboden, dan zijn paarden in onze maatschappij verleden tijd.

Daarom roept de SRP op tot een eerlijke dialoog over paarden in onze maatschappij. Middels de petitie willen wij deze boodschap overbrengen richting de politiek. Help ons mee om het aantal van 30.000 handtekeningen te bereiken en deel de link van de petitie in jouw netwerk.

Link naar de petitie: https://petities.nl/petitions/realiseer-een-eerlijk-debat-en-open-dialoog-over-de-omgang-met-paarden?locale=nl

14-07-2023