U, de petitionaris
53f2f1ec f50d 45b2 98b1 aa221e9ed30f

Real-X moet blijven

1.755 ondertekeningen

Na een jaar van onzekerheid ontvingen we eindelijk bericht van burgemeester en wethouders van de Gemeente Apeldoorn dat de wurgende bezuiniging op onze subsidie gewoon doorgaat. Dat betekent dat Real-X moet stoppen met haar werk voor en met de jeugd en jongeren. Ze laten ons gewoon doodbloeden terwijl er beloofd was dat ze er alles aan zouden doen om ons niet te laten omvallen. We kunnen nu nog maar een ding doen.... de gemeenteraad zien te overtuigen met protesteren, protesteren en nog meer protesteren. We rekenen op jullie. Schrijf brieven naar de gemeenteraad van Apeldoorn. Post je comments op social media van de gemeente. Teken deze petitie, zet ook je handtekening voor ons behoud op onze website (onder de knop inschrijven) en hou de berichten in de gaten. Wil je zelf vertellen aan de raad vertellen (inspreken) en waarom Real-X voor jou belangrijk is? Stuur dan een berichtje. Jouw steun wordt zeer gewaardeerd!

Petitie

Wij

Jeugd en jongeren van Apeldoorn en wijde omgeving, ouders en verzorgers van (kwetsbare) jongeren, bezoekers, vrijwilligers, medewerkers en bestuur van stichting Real-X.

 

constateren dat:

Dat B&W van Apeldoorn geen woord houdt en willens en wetens deze belangrijke voorziening voor de jeugd laat omvallen.

 

en verzoeken

Het terugdraaien van de wurgende bezuinigingen die in 2015 zijn ingezet zodat de stichting Real-X kan blijven bestaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Apeldoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2020 
Petitionaris:
Jolien Westerbroek 
Organisatie:
stichting Real-X 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Real-X moet sluiten maar stuur een brief en zet je handtekening voor het behoud!

Beste vrienden van Real-X, Zoals jullie weten, verkeert Real-X al langere tijd in financieel zwaar weer. De vele gedwongen verhuizingen hebben daarin niet geholpen.

+Lees meer...

De afgelopen jaren, met name na de verhuizing naar het Zwitsal terrein, kregen we te maken met oplopende huurkosten en forse, jaarlijks aflopende subsidiebedragen. Met velen is de laatste jaren gewerkt aan nieuwe plannen en activiteiten. De bezoekersaantallen stegen, maar het bleek allemaal niet voldoende om het subsidieverlies met een groei van inkomsten uit alle activiteiten te compenseren. De huidige omstandigheden, met een gedwongen sluiting vanwege het Corona virus levert nu een nog veel groter financieel probleem op. Naast de subsidie hebben we nauwelijks nog inkomsten maar de kosten zoals huur lopen gewoon door. Ook met de regelingen van de overheid kan dit niet voldoende worden gecompenseerd.

In de afgelopen maanden is door een groep betrokken jongeren, die zelf zijn opgegroeid in Real-X en nu studeert of werkt, nog hard gewerkt aan een nieuw opbouwplan. In dat plan wilden zij zich als vrijwilliger extra gaan inzetten om Real-X te redden. Geweldig! Dat plan had goed kunnen werken als de financiële situatie stevig en stabiel zou zijn. Dat is mede dankzij de verplichte Corona-sluiting niet zo. Daarom zien we ons genoodzaakt Real-X definitief te sluiten per 1 juli 2020.

We beseffen ons dat wij allemaal en dus ook heel veel jongeren een moeilijke tijd tegemoet gaan. Het viel ons dan ook heel erg zwaar om deze beslissing te moeten nemen. We hadden gehoopt dat de gemeente zich net iets meer zou realiseren dat Real-X een unieke en onmisbare plek is voor veel (ook kwetsbare) jongeren en dat zij de korting op de subsidie, die ons in 2015 is opgelegd, zou terugdraaien. De gemeenteraad heeft echter anders besloten. Ook alle handtekeningen voor het behoud van Real-X hebben tot destijds niet geholpen. Blijf echter reageren en je handtekening zetten! Misschien staan er nog initiatieven op en kunnen we deze bekrachtigen met jullie handtekening.

Het plan is in elk geval om de deuren te sluiten per 1 juli, dan af te bouwen en per 1 september de sleutel weer te overhandigen aan de gemeente. We hopen op jullie hulp.

Je kan reageren Stuur je reactie in een brief naar de gemeente Apeldoorn via de griffie: Richt deze dan aan (belangrijk, anders nemen ze het niet in behandeling): B&W en gemeenteraad! Vraag om een reactie. Stuur je brief via e-mail: otgriffie@apeldoorn.nl. Stuur een cc-tje naar info@real-x.org.

Heel erg bedankt! We willen jullie in elk geval hartelijk bedanken voor 15 prachtige jaren en geweldige herinneringen! We hadden jullie voor geen goud willen missen en wie weet wat de toekomst nog gaat brengen…

Hopelijk nog tot binnenkort enne... blijf gezond!

Het bestuur van stichting Real-X en Jolien, David en Robin

11-04-2020

Bedankt voor de overweldigende opkomst en support!

David, Jolien en het bestuur van Real-X willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de overweldigende en ontroerende support, handtekeningen en speeches tijdens de inspraakavond op het gemeentehuis! Jullie hebben laten zien en horen dat Real-X nog steeds belangrijk is en moet blijven in Apeldoorn! Het is nu aan de gemeenteraad die in november over onze toekomst beslist. **Tot dan...

+Lees meer...

blijf komen naar Real-X!**

06-10-2018

Beslissing van de raad

Waarschijnlijk wordt er op 8 november 2018 door de gemeenteraad een besluit genomen over Real-X. Ook dan hebben we jullie steun hard nodig.

+Lees meer...

Derhalve hebben we de einddatum van de petitie naar 8 november verzet. Zo krijgen meer mensen de kans om te tekenen voor het behoud van Real-X.

04-10-2018