You, the petitioner

Ranch Fryslan NEE

917 signatures

De gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen hebben in samenwerking met projectontwikkelaar Wind Groep uit Drachten onder de naam Ranch Fryslan een plan ontwikkeld voor het Paradyske, het buitengebied tussen Kollum en Buitenpost.

Petition

We

Vrienden van het Paradyske.

 

observe

dat, wanneer dit plan ten uitvoer komt, een prachtig authentiek buitengebied, volledig zal worden verwoest door het daarin aanbrengen van 37 zeer grote en 13 grote panden.

 

and request

de gemeenteraadsleden tegen te stemmen, wanneer dit plan in de raad wordt behandeld.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kollumerland c.a. 
Petition desk:
Closing date:
2011-02-03 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Wietze Reitsma 
Organisation:
Bewonersgroep it Paradyske 

History

Signatures

Updates

Geld

Het is toch prachtig die samenwerking tussen Kollumerland, Achtkarspelen en de Wind Groep. Ik had het noch niet helemaal door.

+Read more...

De waarde van grond kan met een project als Ranch Fryslan enorm groeien. Daar speculeerde de Wind Groep op toen ze de Poelpleats kochten. Nu wil de Wind Groep geld zien van de gemeenten. Dit betekent dat de Wind Groep verlies ruikt in plaats van winst. Nu mogen de gemeenten geld op hoesten waardoor in ieder geval 2/3 van het verlies wordt afgewenteld op de burgers van de twee gemeenten. Slimme jongens.Mij lijkt het verstandig dat de raadsleden in de gemeenten tenminste twee keer nee zeggen op 20 januari. Nee tegen Ranch Fryslan en nee tegen aankoop Poelpleats.

2011-01-13

Vereniging van Plaatselijk Belang Kollum

De Vereniging van Plaatselijk Belang Kollum heeft een brief geschreven naar de gemeente met daarin haar reactie op het plan. De brief is hier te lezen en te downloaden.

2011-01-06