U, de petitionaris

Professioneel gymnastiekonderwijs in Haren moet blijven

440 ondertekeningen

Beste ondertekenaars, veel dank voor de ondertekeningen. Het gymonderwijs blijft behouden in de gemeente Haren. Hier zijn wij als ouders, leerkrachten en andere betrokkenen heel erg blij om. Met vriendelijke groet, namens de medezeggenschapraden van verschillende scholen in de gemeente Haren.

Petitie

Wij

Ouders in de gemeente Haren die zijn voor behoud van gymnastiek door vakleerkrachten.

 

constateren

Gymnastiekonderwijs kan alleen verantwoord gegeven worden door vakbekwame, daarvoor opgeleide vakleerkrachten. Groepsleerkrachten kunnen deze taak niet overnemen omdat ze niet bevoegd zijn of de kennis al lang niet meer in praktijk hebben gebracht. Professioneel bewegingsonderwijs is van groot belang: Bewegen voorkomt obesitas. Sport brengt mensen bij elkaar. Ze leren zich tijdens de goed begeleide gymlessen vrij te bewegen, samen te werken en hun grenzen verleggen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente Haren af te zien van het bezuinigingsvoorstel voor het afschaffen van het bewegingsonderwijs door vakleerkrachten op alle basisscholen. Het professioneel bewegingsonderwijs mag niet verdwijnen in de gemeente Haren, de beste woongemeente van Nederland. Een basisschool dient een basis te leggen voor de gehele verdere ontwikkeling van elke leerling.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Haren 
Petitieloket:
Einddatum:
30-04-2013 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Tjitske van den Berg 

Geschiedenis

Ondertekeningen