U, de petitionaris
2018 09 14 %285%29

Preventief platform risicojongeren en (zelf)uitsluiting arbeidsmarkt nodig

2 ondertekeningen

Er is een jongerenplatform nodig om gezamenlijk projecten vanuit te ontwikkelen en uit te voeren als het huidige stelsel niet tot succesvolle participatie door jongeren leidt. Door een onafhankelijke organisatie die inspeelt op de arbeidsmarkt. Daar is vaak geen plek voor jongeren die juist gebaat zijn bij netwerken en sturing.

Petitie

Wij

ervaringsdeskundigen, maatschappelijk betrokken organisaties (waaronder Buzinezzclub, Power by peers en Dok030) en medestanders

 

constateren

  • Al decennia lang tonen onderzoeken telkens aan dat de arbeidsmarkt niet voor iedereen dezelfde kansen biedt.
  • Blijven acties uit, dan blijft een groep jongeren buitengesloten.
  • Links- of rechtsom creĆ«ren we hiermee onze toekomstige risicojeugd en probleemjongeren die het vertrouwen in zowel staat als maatschappij verliezen, daarmee vaak ook zichzelf. Met alle gevolgen van dien (ook voor de samenleving)
  • Als het gaat om alternatieven bieden voor deze doelgroep dan is een pro-actieve houding noodzakelijk.
  • Aangezien het voor de politiek onmogelijk is om werkgevers op te jagen een doelgroep aan te nemen, is het naar onze mening ook niet handig het probleem in de wachtkamer te zetten van de oneindige discussie links/rechts. Daarom ons voorstel.

 

en verzoeken

steun van de gemeente bij het ontwikkelen en vormgeven van een (pilot) programma (expertise, netwerk en middelen).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
15-11-2019 
Petitionaris:
Salaheddine Serghini 
Organisatie:
Wij zijn een groepje ervaringsdeskundigen in samenwerking met maatschappelijk betrokken organisaties. Waaronder Buzinezzclub, Power by peers en Dok030. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen