You, the petitioner
There is news!
Plaatje petitie zorg

Preventie als basis van onze zorg en stop met marktwerking

7,014 signatures

De grote volksziekten (hart/vaten, suiker, roken) eisen jaarlijks onnodig tienduizenden levens. Door Corona ruim 5200 méér. Dit maakt twee tekortkomingen in onze zorg duidelijk; zij is vooral curatief en marktwerking hindert samenwerking. Vandaar ons voorstel : preventie als basis en stop met marktwerking.

Voegt u na bevestigen uw beroep in de zorg toe onder 'functie'?

Petition

We

Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere werkers in de zorg,

 

observe

  • Dat er onnodig veel mensen sterven aan onze grote volksziekten, Covid-19 en mogelijk komende epidemieën, ondanks ons harde werk en ons dure zorgstelsel.
  • Dat de politiek te weinig doet aan het voorkómen van ziekte (b.v. wetgeving voor tabaks- en voedingsindustrie)
  • Dat de marktwerking vaak verhindert op het juiste moment de juiste maatregelen te nemen (b.v. vaccinontwikkeling, genoeg mondkapjes zodat het voor ons geen dweilen met de kraan open is).

 

and request

verzoeken u met klem:

  • Baseer ons zorgstelsel en haar opleidingen, veel meer dan nu het geval is, op het voorkómen van ziekte en
  • Stop met de marktwerking in de zorg

We beseffen dat dit een omvangrijke operatie is en vragen u gezien de urgentie, om nù met de voorbereidingen hiervoor te beginnen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-07-16 
Lead petitioner:
Paul Jonas, adviseur Buurtzorg, docent LUMC, oud huisarts 
Website:

History

Signatures

Updates

Mogelijkheid voor verbinding met gelijkgestemden na aanbieding van de petitie

Eind juni gaan we de petitie aanbieden. Ondertekenaars (individueel/organisaties)  die ná de aanbieding actief willen deelnemen aan het informeren van de politiek/organisaties over de onderwerpen van deze petitie, of starten van/deelnemen aan een concreet preventieproject kunnen zich bij mij aanmelden met het onderwerp waar ze mee door willen gaan.

+Read more...

Ik zorg voor verbinding met gelijkgestemden. ppmjonas@gmail.com

Paul Jonas.

2020-06-01

Wat wij willen kán ook !

In de Finse provincie Noord Karelië werd met een gefocuste aanpak in 35 jaar het aantal hartinfarcten met 80% teruggebracht. Kijk voor een kort artikel bij https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/volksgezondheid-op-zn-fins.htm hartelijke groet,

.

2020-05-23

**WE WORDEN EEN MOOIE GROTE EN DIVERSE BEWEGING, HELP JE VERDER MEE?**

We groeien naar een echte beweging; in aantal maar ook in diversiteit van mensen uit de gezondheidszorg die aansluiten: schoonmakers, microbiologen huisartsen, beveiligers, verpleegkundigen pastors, chirurgen, medisch secretaresses, epidemiologen, analisten, verzorgenden, professoren ….. Echt uniek in onze sector.

+Read more...

Het geeft mij een ontzettend warm gevoel van saamhorigheid en hopelijk jullie ook. Ik heb twee vragen: 1.wil je één collega in de zorg vragen om óók te tekenen 2.heb je ervaring met organiseren, ben je professioneel expert op het gebied van preventie of (wetgeving rond) marktwerking, heb je ervaring met spreken voor groepen of het te woord staan van journalisten, kunt je een huiskamerbijeenkomst organiseren, zit je in een grote organisatie die je achter de petitie kunt krijgen ? Mail dat naar de petitionaris op ppmjonas@gmail.com

2020-05-07