U, de petitionaris
Nvj freelance

Pressy Riot: Freelancers zijn geen sluitpost

803 ondertekeningen

De freelance markt is compleet bedorven. De overheid houdt deze in stand. Prijsadviezen zijn verboden door de NMa. Vakbonden kunnen bij cao-onderhandelingen niet opkomen voor freelancers. Pressy Riot staat voor de rechten van freelancers. De gemaskerde muzikanten treden in Nieuwspoort op 27.11 11.30

Petitie

Wij

journalisten fotojournalisten zelfstandigen studenten journalistiek kijker, lezers, luisteraars NVJ

 

constateren

Er is een nieuwe onderklasse aan het ontstaan. Vandaag zijn zij de klos maar morgen jij. Vaste banen verdwijnen en onderbetaalde freelancers komen er voor terug. Mediaconcerns willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Maar ondertussen drijft de journalistiek op al die duizenden nijvere bijen. De freelance markt is bedorven en de overheid houdt deze in stand. De kwaliteit van de journalistiek staat op het spel.

 

en verzoeken

De Tweede Kamer om de NVJ de ruimte te geven om advies te geven over fatsoenlijke tarieven en percentages voor hergebruik in de sector. De zelfstandigenaftrek te verruimen in plaats van te vervangen door een winstbox die nadelig is voor de kleine zelfstandigen. Alle aanbevelingen van de NVJ en PlatformMakers over te nemen in het wetsvoorstel auteurscontractenrecht.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rosa Garcia Lopez 
Organisatie:
NVJ 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen