U, de petitionaris

Plek voor de hangjongeren op Brouwersplein

12 ondertekeningen

Al jaren lang veroorzaken hangjongeren overlast op het Brouwersplein. De overlast bestaat uit geschreeuw, af en aan scheurende scooters, scheurende auto's van dealertjes en wildplassen. De afgelopen 3 maanden begint dit nu 's ochtends om 10:30 en eindigt rond 23:00-24:00u 's avonds, 7 dagen in de week.

Petitie

Wij

Bewoners Brouwersplein Schoolgaande kinderen Kerkgangers Bewoners woonzorgcentrum Winkelpubliek

 

constateren dat:

We constateren dat het Brouwersplein, opgenomen als "beschermd dorpsgezicht", aan het verloederen is. De vier bankjes worden gebruikt door hangjongeren die van 's morgens 10:30 tot 's avonds 23:30 het pleintje bezetten, in de vorm van overlast. De gemeente, de politie, Partners in Welzijn en Wijkplatform Oud-Geleen zijn op de hoogte van dit probleem.

 

en verzoeken

Wij willen voor ééns en altijd de hangjongeren op het Brouwersplein kwijt zodat het pleintje zijn sociale functie terugkrijgt waarvoor het bedoeld is! Het heeft geen zin de jongeren van het Burg. Damenpark weg te jagen zodat ze 3 straten verderop weer kunnen verder gaan. Overal in het land worden bijvoorbeeld JOP's gecreëerd, jongeren-ontmoetingsplekken. Dit is een positief concept waarbij zo'n gemeente een oplossing laat zien.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Sittard-Geleen 
Petitieloket:
Einddatum:
05-05-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jorgen Polman 

Geschiedenis

Ondertekeningen