You, the petitioner
Img 20231112 wa0002

Plaats geen zonnepanelen in ons recreatiegebied Nedereindse Plas

729 signatures

De plannen om op het water van de Nedereindse Plas zonnepanelen te plaatsen zijn in strijd met het huidige beleid van de overheid en de Natuurorganisatie Utrechts Landschap ten aanzien van de natuur. Daarom dienen deze plannen tijdig te stoppen.

Petition

We

Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein

 

establish that:

  • Op het behoud en de bescherming van de natuur wordt steeds meer nadruk gelegd.
  • Het plaatsen van zonnepanelen op de Nedereindse Plas is een tegenovergestelde keuze
  • Door de bouw van de nieuwe woningen in Nieuwegein en IJsselstein is er juist behoefte aan een ruimer recreatiegebied voor de bewoners van beide gemeenten
  • 10 hectare zonnepanelen betekent het verlies van 10 hectare waterlandschap en een beperking van de habitat voor de vogels

 

and request

de plannen om de zonnepanelen op de Nedereindse Plas te plaatsen te stoppen en een meer geschikte locatie te zoeken voor de zonnepanelen, conform de afspraken van minister Hugo de Jonge met provincies, gemeenten en waterschappen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2024-05-11 
Lead petitioner:
Helena Susser 

History

Signatures