U, de petitionaris
Img 1478

Plaats geen 249 meter hoge mega windturbines in de achtertuin van Brielle

3.473 ondertekeningen

Wist u dat de grootste windmolens van de regio in uw achtertuin gepland staan? En dat de realisatie van deze reuzen enorme gevolgen kunnen hebben op uw gezondheid, uw leefgenot, dieren in de omgeving, de natuur en de waarde van uw pand? Teken daarom en zeg nee tegen deze enorme windturbines.

Petitie

Wij

Inwoners, werknemers, schoolgangers en alle anderen die regelmatig in gemeente Brielle komen.

 

constateren dat:

  • De gemeente Brielle staat op het punt te beslissen over de plaatsing van twee mega windturbines van 249 meter hoog achter Seggelant en naast Zwartewaal.
  • Windturbines hebben een slecht effect op de gezondheid. Dat moet onderzocht worden van de EU voordat ze geplaatst worden maar dat doen ze hier niet.
  • Er is bijvoorbeeld weinig tot geen wetenschappelijk onderzoek naar het effect van ultrasoon geluid op mensen.

 

en verzoeken

  • wetenschappelijk veldonderzoek naar het effect van deze windturbines op onze gezondheid, het welzijn van de dieren en de natuur in het algemeen voordat vergunning wordt verleend.
  • geen mega windturbines in de achtertuin van onze mooie authentieke vestingstad Brielle zodat de overheid met een korte klap en heel slecht onderzoek de klimaatdoelen haalt over de rug van de bewoners, bezoekers, dieren en de natuur.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Brielle 
Petitieloket:
Einddatum:
26-12-2022 
Petitionaris:
Martijn Holthaus 
Organisatie:
Gezamenlijk Initiatief 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Belangrijke mededeling!

Aanstaande maandag wordt er in het gemeentehuis van Hellevoetsluis om 20:00 uur een openbare raadsvergadering openbare raadsvergadering gehouden, waarin een cruciaal besluit wordt genomen over de vergunningverlening voor de bouw van 2 windmolens bij de N57 in Brielle.

Wees aanwezig, laat je stem horen en roep alle andere inwoners van Brielle, Zwartewaal en Vierpolders op om ook hun stem te laten horen! Jouw aanwezigheid telt en jouw stem maakt het verschil!

We zoeken zoveel mogelijk insprekers. Wil je echt gehoord worden? Meld je dan uiterlijk aanstaande vrijdag vóór 19:00 uur aan om tijdens de vergadering (max.

+Lees meer...

5 minuten) in te spreken. Dat doe je door in een e-mail aan griffie@voorneaanzee.nl aan te geven dat je gebruik wil maken van je spreekrecht onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp. Dit is dé gelegenheid om jouw zorgen, standpunten en ideeën rechtstreeks met de raadsleden te delen.

Laat de toekomst van onze gemeenschap niet aan het toeval over – kom samen en beïnvloed de beslissing. Wees daar op 8 januari en laat de raadsleden weten dat de stem van Voorne aan Zee gehoord moet worden!

VoorneAanZeeBeslist #WindmolensN57 #LaatJeStemHoren

04-01-2024